Κλιματική αλλαγή: Ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει μια πλωτή πόλη που θα φιλοξενεί 40.000 ανθρώπους

A-8_

Μια Ιαπωνική νεοσύστατη εταιρεία αποκάλυψε τα σχέδια της για τη δημιουργία μιας πλωτής πόλης που θα προσαρμόζεται στην κλιματική αλλαγή και θα μπορεί να φιλοξενήσει 40.000 κατοίκους. Η Dogen City όπως ονομάζεται η φουτουριστική πόλη, θα είναι μια νέα οικονομική ζώνη έκτασης 390 στρεμμάτων η οποία θα είναι ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή. Το σχέδιο προβλέπει ότι οι κάτοικοι θα μπορούν να φτάσουν σε οποιοδήποτε σημείο της ζώνης μέσα σε μία ώρα.

(N-Aark)

Οι αρχιτέκτονες της N-Ark προτείνουν την κατασκευή μιας σειράς δομών: πλωτά πάρκα, νεκροταφεία, χώρους προσευχής, ξενοδοχεία και αθλητικά κέντρα. Η κυκλική υποδομή θα σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ανθεκτική απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα και θα περιλαμβάνει δημόσιες κατοικίες, ιατρικά ερευνητικά κέντρα, εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων, ακόμη και χώρους εκτόξευσης διαστημικών σκαφών. Τα φρέσκα λαχανικά θα καλλιεργούνται χρησιμοποιώντας μια μέθοδο γεωργίας που βασίζεται στο θαλασσινό νερό.

(N-Ark)

Τα σχέδια της πόλης προβλέπουν και την κατασκευή ενός υποθαλάσσιου κέντρου δεδομένων. Η Dogen City θα είναι μια θαλάσσια πόλη που θα προσφέρει υγειονομική περίθαλψη και ιατρικό τουρισμό. Οι κάτοικοί της θα έχουν πρόσβαση σε προηγμένη ρομποτική και νέα καινοτόμα φάρμακα. Η πόλη θα φιλοξενήσει επίσης θύματα φυσικών καταστροφών και κλιματικούς πρόσφυγες.

Η N-Ark προβλέπει ότι η κατασκευή της πλωτής μητρόπολης θα ολοκληρωθεί το 2030.

ΠΗΓΗ: Studyfinds

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *