Κορονοϊός: Στο 100% η αποτελεσματικότητα της ιατρικής μάσκας που δημιούργησε το ΑΠΘ και ενέκρινε το Παστέρ (video)

Ιατρική μάσκα κατά του κορονοϊού για τους υγειονομικούς που εργάζονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων δημιούργησαν επιστήμονες του ΑΠΘ, έχοντας λάβει την ανάλογη έγκριση αποτελεσματικότητας από το Ινστιτούτο Παστέρ. Ο Γιάννης Ράμπιας, προϊστάμενος του τμήματος ποιοτικού ελέγχου του Παστέρ, μίλησε στην ΕΡΤ για την σημαντική αυτή ιατρική ανακάλυψη.

“Η συσκευή αναπτύχθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο από την Ιατρική Σχολή και το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, σε συνεργασία με το Παστέρ. Στόχος ήταν να ελέγξουμε εμείς, στο Ινστιτούτο Παστέρ, αν η μάσκα μπορεί να λειτουργήσει και να κάνει μικρότερο το μικροβιακό φορτίο που εκπνέει ο χρήστης και ουσιαστικά να δούμε αν μπορεί να το εξαφανίσει”.

Παρέχει ασφάλεια σε χρήστη και ασθενείς

Ο κ. Ράμπιας ανέφερε ότι η ιατρική αυτή μάσκα χρησιμοποιήθηκε ήδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας. “Η συσκευή είναι μικρή. Ζυγίζει ελάχιστα και έτσι μπορεί να την χρησιμοποιήσει ο χρήστης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πείραμα που κάναμε εμείς είναι να δούμε πώς είναι το μικροβιακό φορτίο ενός χώρου και της μάσκας πριν τη χρήση της και μετά. Αυτό που είδαμε είναι ότι από την αρχή υπάρχει μείωση από 90 έως 100% του μικροβιακού φορτίου στο χρήστη. Ούτε ο χρήστης μολύνει το περιβάλλον, ούτε το περιβάλλον μολύνει τον χρήστη”.

Ο εκπρόσωπος του Παστέρ μίλησε γι’ αυτή την επιστημονική συνεργασία χαρακτηρίζοντας το ως μία τελείως ελληνική πρωτοβουλία καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι Έλληνες.

Δείτε επίσης

 

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.