Κράτησαν όλη τη νύχτα σε Αστυνομικό Τμήμα Διοικητική Δικαστή στα Χανιά – FANTOMAS.GR

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων καταγγέλλουν την “απαράδεκτη, από νομική και ηθική άποψη, συμπεριφορά που επεφύλαξαν Αστυνομικοί Υπάλληλοι σε Δικαστική Λειτουργό”.

Ένα απίστευτο, απαράδεκτο και εν τέλει, όπως το περιγράφουν, παράνομο περιστατικό καταγγέλλουν οι Διοικητικές Δικαστές της χώρας, με την κράτηση σχεδόν επί 12ωρο, μιας γυναίκας Δικαστή στο Αστυνομικό Τμήμα στα Χανιά. Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε με σφοδρή ανακοίνωση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, έχει προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις και ήδη οι Διοικητικοί Δικαστές προχωρούν σε κλιμάκωση των ενεργειών τους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα γίνει παράσταση τόσο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσο και στον Υπουργό Δικαιοσύνης, για να καταγγελθεί ως “παράνομη” συμπεριφορά των Αστυνομικών.

Τι συνέβη 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έγινε βράδυ στα Χανιά όταν ενεπλάκη σε μια υπόθεση συγγενικό πρόσωπο της Δικαστού. Η ίδια μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα αργότερα και εκεί κρατήθηκε επί της ουσίας από τη 1 τη νύχτα έως σχεδόν το μεσημέρι της επομένης. Αυτό περιγράφουν δικαστικές πηγές επισημαίνοντας ότι η Δικαστής ουσιαστικά κρατήθηκε σε συνθήκες προσαγωγής, κάτι που είναι παράνομο για Δικαστικό Λειτουργό καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται εκ του νόμου. Οι Δικαστές και άλλα πρόσωπα απολαμβάνουν για ευνόητους λόγους ειδικής δωσιδικίας, δηλαδή όταν πρέπει να ελεγχθούν ποινικά , δεν υπάρχει νομική πρόβλεψη σύλληψης αλλά εκδίκασης στο Εφετείο. Πολλώ δε μάλλον όταν εν προκειμένω δεν σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της.

Οι Δικαστές

Το περιστατικό ανακοίνωσε η Ένωση Διοικητικών Δικαστών που κάλεσε τις αρμόδιες Αρχές να διερευνήσουν άμεσα το θέμα και να καταλογιστούν τυχόν ευθύνες, πειθαρχικές και ποινές:

Το Δ.Σ. της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών καταγγέλλει την παράνομη συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, όπως αυτή εκδηλώθηκε με την κράτηση συναδέλφου, μέλους της Ένωσής μας. Καλούμε τις αρμόδιες Αρχές στην άμεση διερεύνηση του θέματος και τον καταλογισμό των ευθυνών, όπου υπάρχουν”, επισημαίνεται.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων 

Την συμπαράστασή του στη Δικαστή εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων. Μάλιστα αναφέρει πως οι αστυνομικοί “δεν υπερέβησαν, απλώς, τα ακραία όρια των νομίμων καθηκόντων τους περί πρόληψης αξιόποινων πράξεων και εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης, ευταξίας και απρόσκοπτης διαβίωσης των πολιτών, ενόψει του γεγονότος ότι ήταν γνωστή η ταυτότητα και ιδιότητα της προσαχθείσας και επιπλέον δεν συνέτρεχε η παραμικρή υπόνοια διάπραξης εκ μέρους της αξιόποινης ενέργεια, αλλά παρανόμησαν ευθέως και προκλητικά επιδεικνύοντας αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά σε Δικαστή, παρότι γνωρίζουν ή οφείλουν να γνωρίζουν, ότι λόγω του επαγγέλματος της, ως λειτουργός της δικαιοσύνης την οποία τιμά, δεν επιτρέπονταν κατά νόμο η κράτηση της”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του προς τις αστυνομικές αρχές των Χανίων για την απαράδεκτη, από νομική και ηθική άποψη, συμπεριφορά που επεφύλαξαν αστυνομικοί υπάλληλοι σε δικαστική λειτουργό, την οποία προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων, κράτησαν παρανόμως εν μέσω νυκτός και μέχρι πρωίας.

Με την ενέργεια τους αυτή τα εμπλεκόμενα αστυνομικά όργανα δεν υπερέβησαν, απλώς, τα ακραία όρια των νομίμων καθηκόντων τους περί πρόληψης αξιόποινων πράξεων και εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης, ευταξίας και απρόσκοπτης διαβίωσης των πολιτών, ενόψει του γεγονότος ότι ήταν γνωστή η ταυτότητα και ιδιότητα της προσαχθείσας και επιπλέον δεν συνέτρεχε η παραμικρή υπόνοια διάπραξης εκ μέρους της αξιόποινης ενέργεια, αλλά παρανόμησαν ευθέως και προκλητικά επιδεικνύοντας αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά σε δικαστή, παρότι γνωρίζουν ή οφείλουν να γνωρίζουν, ότι λόγω του επαγγέλματος της, ως λειτουργός της δικαιοσύνης την οποία τιμά, δεν επιτρέπονταν κατά νόμο η κράτηση της.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων δηλώνει την υποστήριξη του στην παθούσα αλλά και προς κάθε πολίτη που θα βρεθεί απέναντι στην αυθαιρεσία ορισμένων, ευτυχώς ελάχιστων, αστυνομικών υπαλλήλων και αξιώνει τόσο από τις δικαστικές όσο και από τις προϊστάμενες αρχές των εμπλεκόμενων αστυνομικών την παραδειγματική τους τιμωρία».

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *