Κρίσιμες οι ώρες για τον ΣΥΡΙΖΑ – FANTOMAS.GR

Περιοδεία σε γειτονιές και δήμους της Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ενώ στο κόμμα καταγράφονται διαδοχικές αποχωρήσεις και επικρατεί αναταρράχη.

Μετά τον Πάνο Σκουρλέτη και ο Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα ενώ η αναγγελία Κασσελάκη ότι θα υποβάλει αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη διαγραφή των Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα και Τζουμάκα, προκάλεσε νέες αντιδράσεις, με τον Θοδωρή Βίτσα να κάνει λόγο για πρακτικές που «θυμίζουν ρωμαϊκή αρένα».

Ενδεικτικά του εκρηκτικού κλίματος που διαμορφώνεται, ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, είναι σενάρια που διακινούνται, σύμφωνα με τα οποία εξετάζεται η δυνατότητα να κινηθούν διαδικασίες για αμφισβήτηση/μομφή στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε πολλά κορυφαία στελέχη η πρόταση για δημοψήφισμα προκάλεσε ανησυχία. Μεταξύ αυτών των στελεχών είναι η Όλγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Νίκος Παππάς, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι συζητήσεις είναι πυκνές μεταξύ στελεχών που έκαναν διαφορετικές επιλογές στην προεδρική εκλογή αλλά επιθυμούν να στηρίξουν το κομμα με όλες τους τις δυνάμεις. Φαίνεται ότι κοινός τόπος στις συζητήσεις τους είναι ότι παρέλκει ο λόγος διαγραφών εφ όσον έχουν ανακοινωθεί ήδη αποχωρήσεις. Λένε δε, ότι αυτά τα ζητήματα δε λύνονται με δημοψηφίσματα.

«Δυστυχώς αυτές τις μέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας κείμενα αποχώρησης μελών του κόμματος. Μεταξύ αυτών και στελεχών που έχουν παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας. Οι δημόσιες δηλώσεις συνεχίζονται. Η ταλαιπωρία των μελών μας πρέπει να σταματήσει. Ειδικά υπό το φως και των σημερινών καταγγελτικών δηλώσεων θεωρούμε αυτονόητο ότι παρέλκουν οι λόγοι για τις παραπομπές στην επιτροπή δεοντολογίας. Πόσο μάλλον η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ένα τέτοιο ζήτημα», σημείωναν χαρακτηριστικά.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν το Χαϊδάρι, για να ακολουθήσουν επισκέψεις σε Αιγάλεω και Περιστέρι, σύμφωνα με το πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στη Δυτική Αττική βρέθηκε και η εκπρόσωπος του κόμματος, Δώρα Αυγέρη.

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...