Λέσβος: Έκλεισε η Μονή Αγίου Ραφαήλ λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Έκλεισε σήμερα, Παρασκευή, και για άγνωστο χρονικό διάστημα η Μονή Αγίου Ραφαήλ στη Λέσβο, γιατί διαγνώστηκαν αρκετά κρούσματα της covid-19, μεταξύ των μοναχών και του προσωπικού.

Τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε το πρωί στο μοναστήρι και ξεκίνησε τους ελέγχους, επειδή είχαν διαπιστωθεί συμπτώματα του κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των rapid test, βρέθηκαν θετικοί στον ιό η Ηγουμένη και αρκετές μοναχές, που σε πρώτη φάση έχουν μείνει σε απομόνωση στα κελιά τους.

Παράλληλα, πέρα από την απολύμανση στους χώρους της Μονής, θα υπάρχει καθημερινή παρακολούθηση της υγείας τους, μήπως και χρειαστεί κάποια από τις μοναχές να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

«Με την βοήθεια των Αγίων θα ξεπεράσουμε τον κίνδυνο»

«Με την βοήθεια των Αγίων θα ξεπεράσουμε τον κίνδυνο»

Αργά το απόγευμα η Ηγουμένη της Μονής Ταβιθά προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε ότι η Ιερά Μονή μας θα παραμείνει προς το παρόν κλειστή και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Οι αδελφές που διαγνώστηκαν θετικές νοσούν με ήπια συμπτώματα και ευχόμαστε με την χάρη των αγίων μας να το ξεπεράσουμε ανώδυνα».

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *