Μίλησαν για «θέματα ασφαλείας που εγείρουν ανησυχίες» – FANTOMAS.GR

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας Βαλέρι Γκεράσιμοφ και ο Αρχηγός του Αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Μαρκ Μάιλι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα «αμοιβαίου ενδιαφέροντος», συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, ανέφερε το RIA.

«Οι Στρατηγοί συζήτησαν για θέματα ασφαλείας που εγείρουν ανησυχίες και συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στρατηγού Μίλι. Όπως συνέβη σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, λεπτομέρειες της συνομιλίας δεν θα δημοσιοποιηθούν, σημείωσε ο Συνταγματάρχης Ντέιβ Μπάτλερ.

Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε έξι ημέρες μετά αυτή μεταξύ των Υπουργών Άμυνας των δύο χωρών, η πρώτη που έγινε από τότε που ξεκίνησε ο Πόλεμος.

Όπως είναι γνωστό, ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και τόνισε τη σημασία της διατήρησης των γραμμών επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συγκεκριμένης συνομιλίας είχε επισημάνει τότε ότι «η τηλεφωνική επικοινωνία δεν έλυσε κανένα ακανθώδες πρόβλημα ούτε οδήγησε σε άμεσες αλλαγές στα όσα κάνουν ή λένε οι Ρώσοι».

Το Reuters είχε μεταδώσει ότι ο Όστιν είχε επιχειρήσει πολλές φορές να προσπαθήσει να μιλήσει με τον Σοϊγκού από τότε που ξεκίνησε η εισβολή, αλλά αξιωματούχοι είπαν ότι η Μόσχα φαινόταν να μην ενδιαφέρεται να συνομιλήσει.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.