Μαζική πορεία για την 50ή επέτειο – FANTOMAS.GR

Από το πρωί της Παρασκευής, όταν και άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου για δεύτερη ημέρα για την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση, εκατοντάδες πολίτες προσέρχονταν στον χώρο του Πολυτεχνείου για να αφήσουν ένα λουλούδι. Γονείς με μικρά παιδιά, εργαζόμενοι, φοιτητές και άνθρωποι όλων των ηλικιών αφήνουν από ένα λουλούδι πάνω στην πόρτα του Πολυτεχνείου, η οποία βρίσκεται ξαπλωμένη στο προαύλιο, εκεί όπου πριν από 50 χρόνια χιλιάδες φοιτητές και πολίτες έζησαν την εξέγερση.

Οι πύλες έκλεισαν στη 1 το μεσημέρι, ώστε να ξεκινήσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Από τη 1 είναι κλειστή η οδός Πατησίων, ενώ σιγά σιγά κλείνουν σταδιακά κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας.

Η καθιερωμένη, μεγάλη πορεία ξεκινά από το Πολυτεχνείο περίπου στις 3 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί μπροστά στην Αμερικανική Πρεσβεία.

Από τις 2 το μεσημέρι, με εντολή της ΕΛΑΣ, οι σταθμοί του Μετρό σε Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο έκλεισαν, με τους συρμούς, ωστόσο, να διέρχονται κανονικά χωρίς να κάνουν στάση.

Το γενικό κάλεσμα ήταν προγραμματισμένο για τις 14:00 στη Κλαυθμώνος, στο οποίο συμμετέχουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, συλλογικότητες, εργατικά σωμάτια, αριστερές οργανώσεις και αναρχικοί. Το ΠΑΜΕ έχει προαναγγείλει συγκέντρωση στα προπύλαια στις 14:00 και τις 16:30.

«Ήρθα να αφήσω ένα λουλούδι στη μνήμη του παππού μου, ήταν εδώ όταν έγιναν τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η 12χρονη Άννα.

«Είναι σημαντικό εμείς οι παλαιότεροι να θυμόμαστε και οι νέοι να μαθαίνουν», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αντώνης, ο οποίος είχε τον αδελφό του και έναν ξάδελφό του στο Πολυτεχνείο την ημέρα της εισβολής.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...