Μεθοδεύσεις υπό τον μανδύα «αναβάθμισης» της έρευνας για τις υποκλοπές – Οι υποκλοπές διχάζουν τους θεσμούς της Ε.Ε.

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και ο πρόεδρος του ήταν αυτοί που αποκάλυψαν το σκάνδαλο των υποκλοπών και με τις πρωτοβουλίες τους, το έφεραν στη Δικαιοσύνη, τη Βουλή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη απατώντας σε νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που τιτλοφορείται «Κουκουλώνουν το σκάνδαλο των υποκλοπών, κάνει πλάτες στη συγκάλυψη ο Ανδρουλάκης» και σημειώνεται ότι «η έρευνα δεν προχωρά, ο αρχηγός του ΚΙΝΑΛ αδιαφορεί».

Το ερώτημα που θέτει η εφημερίδα όπως αναφέρει ο εκδότης της σε ανάρτησή του είναι το εξής:

Γιατί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κύριος Ανδρουλάκης, δεν έκανε μηνύσεις κατά του διοικητή της ΕΥΠ, της εισαγγελέως που υπέγραψε τη διάταξη παρακολούθησής του και όσων συγκεκριμένα ευθύνονται αλλά έκανε μια γενική μηνυτήρια αναφορά;

Γιατί αντί να τους οδηγήσει στον Εισαγγελέα με την ιδιότητα του υπόπτου και να τους αναγκάσει να πουν γιατί τον παρακολουθούσαν, τους δίνει τη δυνατότητα να προσέλθουν ως μάρτυρες και να επικαλεστούν το απόρρητο;

Τι τον εμπόδιζε να μηνύσει τα συγκεκριμένα πρόσωπα αντί να τους δώσει διαφυγή; Είναι τόσο απλό το ερώτημα.

Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις που ευνοούν τις υποψίες περί πολιτικών εκβιασμών.

Documento Cover 22 10 2023

H απάντηση του ΠΑΣΟΚ στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που τιτλοφορείται «Κουκουλώνουν το σκάνδαλο των υποκλοπών, κάνει πλάτες στη συγκάλυψη ο Ανδρουλάκης»:

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν αυτοί που αποκάλυψαν το σκάνδαλο των υποκλοπών και με τις πρωτοβουλίες τους, το έφεραν στη Δικαιοσύνη, τη Βουλή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μιλήσαμε καθαρά στον ελληνικό λαό ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να πάνε στη φυλακή. Συνεπώς, αλλού ας αναζητηθούν αυτοί, που καλύπτουν όψιμα, όσους ευθύνονται για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά τον Σεπτέμβριο του 2022, στην οποία καταμηνύονται συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις, που διώκονται αυτεπαγγέλτως μόλις γνωστοποιηθούν στον Εισαγγελέα, ανεξαρτήτως της μορφής ή του τίτλου της μήνυσης. Αυτό αρκεί για να κληθούν τα πρόσωπα, που ευθύνονται.

Τα παραπάνω, φυσικά, τα αντιλαμβάνεται πλήρως ο κ. Βαξεβάνης, ο οποίος εδώ και κάποιες εβδομάδες παραδόξως δείχνει να έχει ευθυγραμμιστεί με την κυβερνητική γραμμή σε βάρος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αφού τον παρουσίασε και ως … “πράκτορα της Κίνας”.

Φτάνει στο σημείο να αναπαράγει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί απορρήτου, που μπορούν δήθεν να επικαλεστούν οι μάρτυρες. Κάνει περισπούδαστες νομικές αναλύσεις περί διαφορών “μήνυσης” και “μηνυτήριας αναφοράς”.

Οι αναλύσεις αυτές θα μπορούσαν κάλλιστα να αντιμετωπιστούν ως δικονομική σάτιρα, αν δεν αποτελούσαν συνειδητή προσπάθεια παραπληροφόρησης.

Αξίζει να αναρωτηθούν οι πολίτες: Ο μόνος που αποκάλυψε δημόσια ότι παρέλαβε επιστολή από τον επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ. Μενουδάκο, ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης. Οι υπόλοιποι 87, που σύμφωνα με την Αρχή επίσης ενημερώθηκαν ότι είχαν στοχοποιηθεί από το predator, γιατί κρύβονται;

Για να καταλάβουν οι πολίτες ποιος είναι αυτός που έκανε και κάνει τα πάντα για να οδηγηθούν οι πρωταγωνιστές του παρακράτους στην δικαιοσύνη, και ποιοι κάνουν πλάτες.

H Ελληνική Δικαιοσύνη και οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές έχουν χρέος άμεσα να ολοκληρώσουν την έρευνα τους, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους πρωταγωνιστές του σκανδάλου.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *