Μεξικό: Διασώστες συνδράμουν μαϊμούδες που πεθαίνουν από αφυδάτωση λόγω καύσωνα (video)

Οι διασώστες έσπευσαν την Τετάρτη (22 Μαΐου) να δώσουν νερό σε αφυδατωμένες μαϊμούδες «αλουάτα» στη ζούγκλα του νότιου Μεξικού, αφού αναφέρθηκαν δεκάδες θάνατοι εν μέσω σφοδρού καύσωνα.

Στο Ταμπάσκο, ένα δάσος έξω από το Καμαλκάλκο, κλιμάκια βοήθησαν τις εξασθενημένες μαϊμούδες. Η Ένωση για τη Διατήρηση της Βιοποικιλότητας της Usumancita (Conservation Civil Association for Biodiversity of Usumancita) δήλωσε ότι πάνω από 100 ζώα έχουν πεθάνει από τον καύσωνα.

Οι απειλούμενοι πίθηκοι «αλουάτα» πέφτουν νεκροί από τα δέντρα στα νοτιοανατολικά τροπικά δάση του Μεξικού τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω μιας πανεθνικής ξηρασίας και καύσωνα που έχουν στείλει τις θερμοκρασίες στα ύψη σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Στην πολιτεία Ταμπάσκο, όπου οι θερμοκρασίες προβλέπεται αυτή την εβδομάδα να ξεπεράσουν τους 45 βαθμούς Κελσίου, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν έως και 85 θανάτους, ενώ οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν την τάση χωρίς να δώσουν αριθμό νεκρών.

Σε ανακοίνωσή της κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ταμπάσκο απέδωσε τους θανάτους στην αφυδάτωση.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...