Με ένα φακελάκι τσαγιού εντόπισαν τη διαρροή οξυγόνου στον ΔΔΣ Ρώσοι κοσμοναύτες

Με ένα φακελάκι τσαγιού εντόπισαν τη διαρροή οξυγόνου στον ΔΔΣ Ρώσοι κοσμοναύτες

Ένα πιθανό σημείο διαρροής οξυγόνου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) εντόπισαν Ρώσοι κοσμοναύτες, χάρη σε ένα φακελάκι τσαγιού, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε εχθές (Πέμπτη 15/10) ο κοσμοναύτης Anatoly Ivanishin κατά τη διάρκεια συνομιλιών με το κέντρο ελέγχου, το οποίο βρίσκεται στη Γη.

Το φακελάκι τσαγιού αιωρήθηκε σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, διαγράφοντας μια πορεία προς το σημείο ροής του αέρα στον Διαστημικό Σταθμό. Η πορεία του καταγράφηκε από τις κάμερες, ανέφερε ο κοσμοναύτης.

«Πιστεύουμε ότι πράγματι εντοπίσαμε το πιθανό σημείο διαρροής οξυγόνου. Αφήσαμε ένα φακελάκι τσαγιού να αιωρηθεί στην άκατο Zvezda (του ISS) προτού κλείσει ο θάλαμος μετεπιβίβασης», δήλωσε ο Ivanishin.

«Έχουμε αρκετές φωτογραφίες και βίντεο με την πορεία που διέγραψε το φακελάκι τσαγιού ή με την πορεία που επρόκειτο να διανύσει.  Και αυτό δείχνει με ακρίβεια την κατεύθυνση προς την οποία φυσάει ο αέρας από το πιθανό σημείο διαρροής», εξήγησε ο κοσμοναύτης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ρωσικού Πρακτορείου Ειδήσεων TASS, τον περασμένο Αύγουστο, το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (αποτελούμενο από Αμερικάνους αστροναύτες και Ρώσους κοσμοναύτες) προσπαθούσε να βρει το σημείο διαρροής οξυγόνου που τελικά εντοπίστηκε στην άκατο Zvezda. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εν λόγω διαρροή δεν έχει θέσει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του πληρώματος.


Πηγή: tass.com

Φωτογραφία: NASA

 

www.ert.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *