– Με 28 «ναι», αλλά και 16 λευκά πέρασαν οι επιλογές Κασσελάκη – FANTOMAS.GR

Την σύνθεση του νέου Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποφάσισαν σήμερα, μετά το πέρας της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Ωστόσο, η ψηφοφορία «χρωματίστηκε» από τα 16 «λευκά» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που αποφάσισαν να στείλουν «μήνυμα» στον νέο πρόεδρο του κόμματος ενώ και ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μην λάβει μέρος στην ψηφοφορία.

Σύμφωνα με βουλευτές που επέλεξαν το λευκό στην ψηφοφορία, οδηγήθηκαν στη στάση αυτή αντιδρώντας κυρίως στην αναβάθμιση του Παύλου Πολάκη, αλλά και της Θεοδώρας Τζάκρη.

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Κασσελάκη κατατέθηκε ως ενιαία η πρόταση για το νέο Προεδρείο. Συγκεκριμένα, πέραν του Σωκράτη Φάμελλου που παραμένει επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προτάθηκαν οι:

Νέα Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδώρα Τζάκρη

Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι

Νίκος Παππάς

Θεόφιλος Ξανθόπουλος

Διονύσης Καλαματιανός

Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Γιώργος Τσίπρας

Συντονιστής Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του κοινοβουλευτικού έργου

Παύλος Πολάκης

Σημειωτέον ότι τη θέση του Γραμματέα του κόμματος κατείχε μέχρι πρότινος ο Διονύσης Καλαματιανός που μετακινείται σε θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, από την οποία θα απουσιάζει ο μέχρι σήμερα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος είχε στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *