«Μπορώ να το κάνω, εάν δοθεί η ευκαιρία» – Ο Έλον Μασκ τελικά «δεν είναι σίγουρος» ότι θα καταφέρει να αγοράσει το Twitter

Στην παραδοχή ότι δεν «είναι σίγουρος» ότι θα καταφέρει να εξαγοράσει το Twitter,π προχώρησε ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla, μόλις λίγες ώρες αφότου είχε αποκαλύψει μια πρόταση εξαγοράς ύψους 43 δισ. δολαρίων.

Οι εν λόγω δηλώσεις Μασκ έγιναν στο πλαίσιο του συνεδρίου TED2022 στο Βανκούβερ, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι πρόσεφερε 54,20 δολάρια ανά μετοχή για την εξαγορά της πλατφόρμας.

Το Twitter επιβεβαίωσε ότι έλαβε πρόταση, σημειώνοντας ότι το διοικητικό του συμβούλιο θα αξιολογήσει την πρόταση η οποία αποτιμά τις μετοχές πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τα 70 δολάρια που έφτασαν το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, ο Μασκ είπε ότι η πρότασή του θα είναι τελευταία και οριστική.

Ο επιχειρηματίας είπε ότι εάν καταφέρει να εξαγοράσει την εταιρεία και να την ιδιωτικοποιήσει, θα ήθελε να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερους μετόχους μπορεί υπό τη νέα διάρθρωση.

Σε ερώτηση από τον Chris Anderson του TED εάν υπάρχει «plan b» σε περίπτωση που η τρέχουσα προσφορά του απορριφθεί, απάντησε ότι «υπάρχει». Αλλά δεν έδωσε επιπλέον λεπτομέρειες.

Παρά τον βαθύ πλούτο του, πολλά από τα assets του Μασκ δεν είναι εύκολα ρευστοποιήσιμα, κάνοντας ορισμένους αναλυτές να αναρωτηθούν πώς θα μπορέσει να δώσει τα κεφάλαιά εάν η προσφορά του εγκριθεί. Ο Anderson τον ρώτησε εάν έχει «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση», κάνοντας έμμεση αναφορά στο διάσημο tweet με το οποίο ανήγγειλε ότι θα ιδιωτικοποιήσει την Tesla, μπαίνοντας στη συνέχεια σε μεγάλους μπελάδες.

«Έχω αρκετά περιουσιακά στοιχεία», είπε ο Μασκ. «Μπορώ να το κάνω, εάν δοθεί η ευκαιρία».

Αναφορικά με στην ιδιωτικοποίηση της Tesla, ο Μασκ πρόσθεσε ότι «η χρηματοδότηση ήταν όντως εξασφαλισμένη».

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.