Μ. Χριστοδουλάκης: Η Φ. Γεννηματά ένωσε, πολεμήθηκε, δικαιώθηκε – Να την κάνουμε υπερήφανη (video)

 

«Μετράγαμε μέρες για να βγει από το νοσοκομείο, κανείς ας δεν είχε αντιληφθεί την πραγματικότητα, γιατί εκείνη γενναία και αξιοπρεπής, δεν παραπονέθηκε ποτέ», είπε για τη Φώφη Γεννηματά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης. Η φωνή του έσπασε από τη συγκίνηση,  καθώς όπως είπε θα θυμάται πάντα την πρώτη συνάντηση αλλά κρατάει και το τελευταίο μήνυμα της: «Χαίρομαι πολύ αγόρι μου», τού απάντησε σε προσωπικό του μήνυμα, δύο ημέρες πριν από τον θάνατό της. «Κι αυτό δείχνει ότι ακόμα έδινε μάχη, γιατί πίστευε στην αισιοδοξία».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης μίλησε με συγκινητικά λόγια για την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά:

«Μας λείπει ο άνθρωπος, αλλά πρέπει να την κάνουμε υπερήφανη για την προσπάθεια που ξεκίνησε μόνη της, σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Πήρε το κόμμα στα όρια της διάλυσης, δικαιώθηκε στα πάντα, πολεμήθηκε πολύ άσχημα. Μας αφήνει παρακαταθήκη το τρίπτυχο πολιτική ενότητα, αυτονομία, και το δικό της πρόσημο – ταυτότητα σε ένα πολιτικό σχήμα πολύ δύσκολο», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης και πρόσθεσε:

«Πέραν των άλλων είχε και πολιτική γεναιοδωρία. Απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους δεν ήταν ποτέ μικρή. Οχι μόνο με το βλέμμα στον πατέρα της, αλλά δίνοντας και τη δική της ταυτότητα».

«Ακόμα κι εμείς δεν είχαμε την εικόνα του τι συνέβαινε. Δεν έδινε μόνο πολιτική μάχη αλλά μάχη για τη ζωή της με τόσο μεγάλη αξιοπρέπεια που δεν άφηνε τίποτα να φανεί προς τα έξω, ούτε στους ανθρώπους που ήταν δίπλα της. ‘Ηξερε πολύ καλά να δίνει μάχες, λέγαμε ότι δεν έχει χάσει ποτέ της», συμπλήρωσε.

Ποτέ «δεν εργαλειοποίησε» την κατάσταση της υγείας της, και όταν αναφέρθηκε σε αυτήν ήθελε να δώσει μήνυμα προσπάθειας σε όλους, είπε στη συνέχεια.

«Μια ημέρα πριν μπει στο νοσοκομείο η Φώφη Γεννηματά βρισκόταν στη Ρόδο, «γιατί συνέχιζε τις ομιλίες της με το απόλυτα φυσικό της χαμόγελο που το μετέδιδε σε όλους»,  είπε επίσης ο κ. Χριστοδουλάκης.

Οι «ανθρώπινες στιγμές» στο σπίτι της, εκεί  όπου «έδειχνε» τι άνθρωπος ήταν, είναι  «αυτό κρατάμε για τη συνέχεια και τους νέους αγώνες, στο δρόμο που μας άνοιξε εκείνη», πρόσθεσε.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Λίνα Μπεθάνη επεσήμανε από την πλευρά της ότι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, όπως και ο Παύλος Χρηστίδης είναι από τους νέους που η Φώφη Γεννηματά «προσπάθησε να φέρει κοντά,  στοίχημα που κέρδισε, μαζί με αυτό της ενότητας».

Πηγή: ΕΡΤ

 

Πηγή

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *