Νέα Τουρκική πρόκλησή-Πέντε σκάφη με μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα.

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού από τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Σάμο και Χίο καθώς πέντε σκάφη με εκατοντάδες μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Και παρά την αντίδραση του Λιμενικού, ακολούθησαν άλλες τέσσερις λέμβοι με 150 μετανάστες.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό που τόσα πολλά σκάφη με μετανάστες επιχειρούν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα μέσα σε λίγες ώρες. Και η στιγμή που αυτό συμβαίνει, ενώ η Τουρκία έχει επιλέξει την ένταση και δεν κρύβει την ενόχλησή της για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη, οδηγεί στο συμπέρασμα πως ίσως ο Ερντογάν να επιχειρεί να παίξει ξανά το χαρτί του μεταναστευτικού στο Αιγαίο αλλά και στον Έβρο.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης στο Αιγαίο τις τελευταίες ώρες το γεγονός πως πέντε ιστιοφόρα, τα οποία μετέφεραν περισσότερα από 450 άτομα, ακινητοποιήθηκαν στη θαλάσσια περιοχή Χίου και Σάμου. Αργότερα, ανοιχτά της Σάμου έφτασαν άλλα τέσσερα σκάφη με 150 επιβαίνοντες.

Περίπου το μεσημέρι έφτασαν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σάμου άλλα τέσσερα σκάφη με παράνομους μετανάστες, τα οποία σταμάτησε το Λιμενικό πριν περάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

 

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.