Νέος πραγματογνώμονας ορίζεται για την έκρηξη στο μοιραίο τρένο – FANTOMAS.GR

Σε κρίσιμες πρόσθετες ανακριτικές πράξεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προχωρήσει ο ειδικός εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπαϊκάμης που χειρίζεται το βαρύ έργο της ανάκρισης για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο  ανακριτής αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε ορισμό νέου πραγματογνώμονα, μετά την πραγματογνωμοσύνη του τεχνικού συμβούλου που ορίστηκε από συγγενείς θυμάτων, ο οποίος έχει διαφορετική προσέγγιση σε πολλά θέματα σε σχέση με την πραγματογνωμοσύνη που ορίστηκε από τη δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εφέτης ανακριτής θα ορίσει νέο πραγματογνώμονα για να απαντηθούν όλα τα αναπάντητα ως σήμερα ερωτήματα, κυρίως σε σχέση με την έκρηξη που συνόδευσε τη σύγκρουση των μοιραίων τρένων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο νέος πραγματογνώμονας θα προέρχεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Παράλληλα έχουν υποβληθεί στον εφέτη ανακριτή αιτήματα από συγγενείς θυμάτων για άμεση αποστολή της εύφλεκτης ύλης σε ειδικό εργαστήριο του Καναδά που μπορεί με ασφάλεια να πιστοποιήσει τι ήταν και αν συνέβαλε στην τραγωδία. Το αίτημα αυτό εξετάζεται σοβαρά από την ανάκριση, όπως επίσης και εκείνο που αφορά σε βίντεο, τμήματα των οποίων έχουν σβηστεί, δυσκολεύοντας την πλήρη αποτύπωση της πορείας του μοιραίου τρένου.

Για τα βίντεο η ανακριτική έρευνα προσανατολίζεται στο να σταλούν προσεχώς σε ειδικό εργαστήριο στο Λονδίνο που μπορεί να επανακτήσει όλα τα σβησμένα δεδομένα.

 

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...