Ν. Τζανάκης: Ανοσοπροστατευμένος ο πληθυσμός της χώρας – Τι είπε για τα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά

Εν αναμονή, όπως είπε, της επίδρασης από τη χαλάρωση των μέτρων επιτήρησης ο Νίκος Τζανάκης αναφέρθηκε στις δύο υποπαραλλαγές της ‘Ομικρον που προκαλούν «μικρή ανησυχία» στη Νότια Αφρική. Τόνισε ωστόσο ότι επιπλέον μέτρα «θα προκαλούσαν άλλα προβλήματα» και σχετικά με τα κρούσματα ηπατίτιδας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο «η καραντίνα να αδρανοποίησε την ανοσολογική απόκριση των παιδιών».

«Επαναμολυνόμαστε από τον κορονοϊό γιατί δεν υπάρχει ισόβια ανοσία. Από τον Ιανουάριο έχουν μολυνθεί 2, 5 – 3 εκατομμύρια ‘Ελληνες, άρα περνάμε σε περιβάλλον χρονιότητας όπου ανεχόμαστε τον ιό γιατί σε ποσοστό άνω του 90% δεν προκαλεί ιδιαίτερο πρόβλημα», δήλωσε ο Nίκος Τζανάκης, καλώντας να ανασυσταθεί η κανονικότητα και στον υγειονομικό τομέα, ώστε όπως τόνισε, «να ανασχοληθούμε με όλα τα νοσήματα και όχι μόνο με τον κορονοϊό».

Με τη μονομέρεια «ως υγειονομικό διαμέρισμα που ασχολείται μόνο με τον κορονοϊό», επιδεινώθηκαν οι δείκτες νοσηλείας και θανάτων στα χρόνια νοσήματα, πρόσθεσε.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, ανέφερε ενόψει και της τουριστικής περιόδου ότι «ο πληθυσμός μας είναι κατά 90% ανοσοπροστατευμένος όχι μόνο με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού αλλά και με φυσική νόσηση, ενώ στη φαρέτρα έχουν προστεθεί και τα αντιικά για να παλέψουμε την ίωση ανοιχτά πλέον στην κοινωνία».

«Συνεπώς ανασυστήνουμε την κανονικότητα μας και παράλληλα προσπαθούμε να προστατέψουμε τους ευπαθείς κυρίως σε οίκους ευγηρίας, όπως και αιματολογικές και ογκολογικές κλινικές», είπε ο καθηγητής.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *