Ξεκίνησε η νέα τουρκική εισβολή στην Συρία για εξόντωση των Κούρδων – FANTOMAS.GR

Αδιαφορώντας πλήρως για τις αμερικανικές αντιδράσεις ο Ρ.Τ. Ερντογάν έχει άτυπα ξεκινήσει την νέα εισβολή στην Συρία με σκοπό να προασπίσει τα (κατά την δική του έννοια) συμφέροντα και πιο συγκεκριμένα να χτυπήσει τις κουρδικές δυνάμεις που βρίσκονται στα νότια σύνορά της.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν ανακοίνωσε τη διεξαγωγή της λεγόμενης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας. Εκεί συγκεντρώνονται οι δυνάμεις των κουρδικών ένοπλων ομάδων (και πρώην σύμμαχοι των ΗΠΑ).

Σε δήλωση μετά την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος Ερντογάν είχε πει:

«Σύντομα αρχίζουμε να κάνουμε νέα βήματα σχετικά με τα ελλείποντα μέρη του έργου που ξεκινήσαμε για τη δημιουργία ασφαλών ζωνών σε βάθος 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των νότιων συνόρων μας.

 Είναι το κέντρο συχνών επιθέσεων, παρενόχλησης και παγίδων κατά της χώρας μας και των ασφαλών ζωνών μας.

Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στην κορυφή της επιχειρησιακής μας προτεραιότητας. Αυτές οι επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν μόλις οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι δυνάμεις πληροφοριών και ασφαλείας μας ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους», είπε.

Πάντως σήμερα τμήματα του τουρκικού στρατού έχουν ήδη περάσει τα σύνορα και έχουν εισέλθει σε ορισμένες περιοχές της Συρίας. Παρατηρήθηκαν αυτοκινητοπομπές με  οπλισμό και στρατιώτες. Ένα στρατιωτικό κομβόι καταγράφηκε κοντά στο χωριό Ελ Σαλαμέ.

Ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι μισθοφόροι του από τρομοκρατικές οργανώσεις, επιτέθηκαν με βαρύ πυροβολικό και ρουκέτες σε πολλά χωριά στη βορειοδυτική περιοχή του Κυβερνείου της Αλ Χασάκα.

Πολιτικές πηγές ανέφεραν ότι ο τουρκικός στρατός και οι τρομοκρατικές ομάδες που συνδέονται με αυτόν, βομβάρδισαν χθες το απόγευμα με βαρύ πυροβολικό τα σπίτια και τις περιουσίες πολιτών κοντά στα χωριά Dada Abdel και Al Nuwaihat, βόρεια της πόλης Αμπού Ρασίν στη βόρεια περιοχή που οδήγησε σε υλικές απώλειες σε δημόσια και ιδιωτικά ακίνητα.

Οι πηγές τόνισαν ότι οι πύραυλοι και βόμβες που εκτοξεύθηκαν από τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη χτύπησαν συνδυαστικά με το πυροβολικό τις προαναφερθείσες περιοχές αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας Sana.

Το πιο σημαντικό είναι ότι την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις είπε στους δημοσιογράφους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν «εξαιρετικά» από την ανακοίνωση (για την έναρξη εισβολής στην Συρία).

«Καταδικάζουμε οποιαδήποτε κλιμάκωση και υποστηρίζουμε τη διατήρηση των σημερινών γραμμών κατάπαυσης του πυρός», πρόσθεσε.

Στη Νέα Υόρκη, ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Στέφαν Ντουζάρικ τόνισε την απόρριψη από τον διεθνή οργανισμό οποιασδήποτε νέας στρατιωτικής δράσης στη Συρία, είτε από την Τουρκία είτε από οποιοδήποτε άλλο μέρος.

Πάντως ο Ερντογάν δεν φαίνεται να κάνει πίσω σε ότι θεωρεί ότι είναι τουρκικό ενώ δίπλα του έχει και το στρατιωτικό σύστημα στην Τουρκία αλλά και υποστηριζόμενο από την συνεχή ανάπτυξη της πολεμικής τους βιομηχανίας.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.