Οι αστροναύτες του Apollo προκάλεσαν την θέρμανση του φεγγαριού

Οι αστροναύτες των αποστολών Apollo που πήγαν στη Σελήνη την δεκαετία του 1970 προκάλεσαν την μυστήρια θέρμανση του δορυφόρου της Γης εκείνη την περίοδο σύμφωνα με νέα μελέτη.

Όταν οι αστροναύτες περπατούσαν ή οδηγούσαν με το ρόβερ στο φεγγάρι κοντά στους θαμμένους μετρητές ροής θερμότητας, προκαλούσαν την μετατόπιση του επιφανειακού εδάφους με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί το έδαφος που βρισκόταν απο κάτω. Το υλικό που αποκαλύφθηκε απορρόφησε περισσότερο ηλιακό φως, προκαλώντας την θέρμανση του εδάφους, σύμφωνα με τη μελέτη.

Τα νέα αποτελέσματα βοηθούν στην επίλυση ενός μυστηρίου του παρελθόντος και ταυτόχρονα βοηθούν τους σχεδιαστές μελλοντικών αποστολών στους πλησιέστερους γείτονες της Γης, ανέφεραν μέλη της ομάδας μελέτης.

«Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης των οργάνων, μπορεί τελικά να προκαλέσετε αλλαγές στο επιφανειακό θερμικό περιβάλλον της περιοχής όπου θέλετε να κάνετε κάποιες μετρήσεις«, δήλωσε ο Seiichi Nagihara, πλανητικός επιστήμονας στο Texas Tech University στο Lubbock . «Αυτό σίγουρα θα ληφθεί υπόψη στο σχεδιασμό της επόμενης γενιάς των οργάνων που θα αναπτυχθούν κάποια μέρα στο φεγγάρι».

ΠΗΓΗ: Space.com

www.ert.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *