Οι δυσκολίες στα τρία μεγάλα μέτωπα. – FANTOMAS.GR

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι μεγάλες φωτιές στα μέτωπα της Δαδιάς, της Ηλείας και της Λέσβου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στα Κρέστενα η φωτιά κινείται νότια νοτιοανατολικά προς Σμέρνα και Γρύλλο, και Σκιλλουντία σε τρεις γλώσσες. Το μέτωπο προς Γρύλλο δεν προκαλεί ανησυχία, εκτιμούν τη ΓΓΠΠ, προς Σμέρνα έχουν γίνει χωματουργικά και την αντιμετωπίζουν με επίγειες και εναέρια μέσα και προς Σκιλλουντία ετοιμάζουν τη γραμμή άμυνας με χωματουργικές εργασίες.

Στη φωτιά στα Κρέστενα επιχειρούν 2 Erickson, 2 CL215 και 2 Tractores.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μεταβαίνει εκτάκτως στα Κρέστενα όπου στις 11:00 θα πάει στο Δημαρχείο και στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Σε ότι αφορά στο μέτωπο της Λέσβου οι εκτιμήσεις είναι ότι η κατάσταση είναι καλύτερη. Η προσπάθεια εστιάζει στα ανατολικά μετά το χωριό Σταυρός, όπου επιχειρούν επίγειες δυνάεις, πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα. Από αέρως στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν ένα Mi8 , δύο Τρακτορες και 2 PZL. Πηγές της ΓΓΠΠ εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο μέτωπο πάει καλύτερα.

Σε ότι αφορά στη μεγάλη φωτιά της Δαδιάς που καίει για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα η αντιμετώπιση της φωτιάς πάει καλά στα βορειοανατολικά προς Λυκόφως, στα βορειοδυτικά προς Δαδιά και στα δυτικά. Το πρόβλημα παραμένει νοτιοδυτικά στο πυκνό δάσος πριν την Α1.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.