ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΕΠΟΧΗ – FANTOMAS.GR

 

Κυρίαρχος στην εκκλησία της Ελλάδας είναι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος .
Τον τελευταίο πάντως καιρό τρέχουν διάφορα σενάρια που έχουν σχέση με την επομένη ημέρα στην εκκλησία .
Το πρώτο συνδέεται με την πιθανότητα να αποχωρήσει σύντομα ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, δηλαδή μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες. Στην περίπτωση αυτήν, το απόλυτο φαβορί, είναι ο μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου, ∆ωρόθεος , ακολουθεί ο μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, Χρυσόστομος, ενώ έντονα ακούγεται και ο μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος, αλλά και ο μητροπολίτης ∆ηµητριάδος και Αλµυρού, Ιγνάτιος.

Αν τώρα ο ηγέτης της Ελλαδικής Εκκλησίας αποφασίσει να παραμείνει στη θέση του, τότε σειρά παίρνει η επόμενη γενιά μητροπολιτών, µε πρώτο στη λίστα τον μητροπολίτη της Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Γαβριήλ.

Ακολουθεί το φαβορί για τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ο επίσκοπος Ωρεών, Φιλόθεος, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος μάλιστα είναι και στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυµου, ενώ απολαβαίνει και τη στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Από την κούρσα της διαδοχής στην περίπτωση που θα πάμε στη νέα γενιά δεν θα πρέπει να απαλειφθεί και το όνομα του μητροπολίτη Φθιώτιδος, Συμεών, ο οποίος, εκτός των άλλων, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και με τη Ρώσικη Εκκλησία.
Πάντως ο αρχιεπίσκοπος αισθάνεται καλύτερα από ποτέ ειδικά αυτή την εποχή .

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *