Οι πιο έντονοι πόνοι που αντιμετωπίζει το ανθρώπινο σώμα

Σε κανέναν δεν αρέσει ο πόνος, μόνο κάποιοι άνθρωποι έχουν χαμηλότερο και κάποιοι υψηλότερο όριο ανοχής. Αν και οι γυναίκες πιστεύουν ότι οι πόνοι του τοκετού είναι οι χειρότεροι και πιο έντονοι, Βρετανοί επιστήμονες από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια ολόκληρη λίστα με τους πιο έντονους πόνους που μπορεί να βιώσεις.

Πέτρα στα νεφρά

Η πέτρα στα νεφρά είναι μια συμπαγής δομή που σχηματίζεται από την καθίζηση ορισμένων ουσιών στα ούρα. Μπορεί να σχηματιστεί – δηλαδή μια πέτρα ορατή με γυμνό μάτι, και στην περίπτωση που δεν είναι, σημαίνει ότι είναι “άμμος” που μπορεί να φανεί μόνο με εργαστηριακή εξέταση ούρων.

Ημικρανία

Η ημικρανία είναι μια λειτουργική αγγειακή παροξυσμική κεφαλαλγία που εμφανίζεται περιοδικά και συνήθως όταν προσβάλλει το μισό κεφάλι, μιλάμε για ημικράνια. Ο πόνος συχνά συνοδεύεται από ναυτία, έμετο και οπτικές διαταραχές.

Έλκος στομάχου

Όταν έχετε έλκος, ο πόνος είναι ως επί το πλείστον ομοιόμορφος και συχνά αφόρητος. Εμφανίζεται και εξαφανίζεται σε διαστήματα από αρκετές ημέρες έως αρκετές εβδομάδες.

Ενδομητρίωση

Καλοήθης νόσος στις γυναίκες, κατά την οποία μικρά κομμάτια ενδομητρίου, ο εσωτερικός ιστός της μήτρας, μπορούν να βρεθούν έξω από τη μήτρα.

Ανάμεσα στις καταστάσεις που προκαλούν αφόρητο πόνο.

Επιμέλεια: Λιλιάνα Κούλιτς

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.