Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΛΟΧΕΥΕΙ – FANTOMAS.GR

 

 


Του Βασίλη Ταλαμαγκα

Μια «παράπλευρη» συνέπεια σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στην Γάζα .
Αναζωπυρώνει τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος φανατικών ισλαμιστών, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται στην Γηραιά Ήπειρο ως «μοναχικοί λύκοι».
Δεκάδες αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών και της αστυνομίας , σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία, κινούνται στην κατεύθυνση «επιτήρησης» ριζοσπαστικοποιημενων στοιχείων .
Αξιωματούχος των πάντα μεθοδικών βρετανικών δυνάμεων ασφαλείας υποστήριξε πρόσφατα πως ο πόλεμος στη Γάζα είναι πιθανό να γίνει ο καλύτερος «στρατολόγος» μαχητικών ισλαμιστών από τον πόλεμο του Ιράκ το 2003 .
Την ίδια ώρα και Γερμανικός παράγοντας δήλωσε πως η απειλή για τους αμάχους είναι η μεγαλύτερη στην πρόσφατη ιστορία της Γερμανίας, με τους κινδύνους να προέρχονται από μαχητικούς ισλαμιστές, αλλά και ακροδεξιές οργανώσεις .
Οι θάνατοι από ισλαμιστικές επιθέσεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν ανάμεσα στο 2004 και το 2006, όταν οι επιθέσεις τροφοδοτούνταν από την Αλ-Κάιντα, και κορυφώθηκαν και πάλι από το 2015 ως το 2018, όταν τις καθοδηγούσε το Ισλαμικό Κράτος.
Το μέγεθος της απειλής για την ασφάλεια μπορεί να εξαρτηθεί από το πόσο καιρό το Ισραήλ θα συνεχίζει την επίθεσή του εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.
Υπάρχει όμως και μια άλλη εξέλιξη που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.
Μόνο δύο από τις 16 ολοκληρωμένες «τρομοκρατικές επιθέσεις» που έγιναν πέρυσι στην ΕΕ ήταν «τζιχαντιστικές», σύμφωνα με τη Europol.
Δεκατρείς αποδόθηκαν σε αριστερές και αναρχικές οργανώσεις και μία σε μια δεξιά οργάνωση.
Η απειλή για την Ευρώπη πιθανολογείται τώρα ότι μπορεί να είναι πολύ διαφορετική , αλλά παράλληλα μπορεί να έχει και τεράστια ένταση αν μπουν στο παιγνίδι και οι ριζοσπαστικοποιημενοι ισλαμιστές .
Σε κάθε περίπτωση η Ευρώπη έχει αλλάξει ….

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...