Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ .

 

“Επειδή, η σημερινή συνέντευξη Αχτσιόγλου στο OPEN είναι πολύ περισσότερο σημαντική από οτι περνάει στην κοινή γνώμη – και όχι διεκπεραιωτική ενός από τους 4 υποψηφίους μιας εσωκομματικής εκλογής – να διευκρινίσουμε τα εξής:
Η Έφη Αχτσιογλου – δικαίωμα της φυσικά – αποδομεί καθημερινά την “εποχή” Τσίπρα, με έμμεσο φυσικά τρόπο γιατί δεν την παίρνει αλλιώς, γιατί απλά θέλει να χαμηλώσει τον πήχυ ενόψει ευρωεκλογών εφοσον κόψει εκείνη πρώτη το νήμα της κούρσας. Το ίδιο βέβαια κάνει και η Ομπρελα ( Τσακαλώτος – Κούλογλου – Φίλης – Λάμπρου κλπ) που πέρα από το προφανές “κίνητρο” της κ Αχτσιόγλου, δεν κρύβουν και την “ανάγκη” πολιτικού ( αλλά και προσωπικού κάποιοι) ρεβανσισμού απέναντι στον Αλέξη. Μην ξεχναμε ότι επί Τσίπρα, η αριστερή εσωκομματική αντιπολίτευση περιορίσθηκε στο 23% μόνον! Το επόμενο βήμα τους, από κοινού με την Έφη Αχτσιόγλου – αν είναι εκείνη που θα κερδίσει τελικά την κούρσα – θα είναι η ουσιαστική “εκδίωξη” των 150.000 μελών που είχε καταφέρει να εγγράψει ο Αλέξη Τσίπρας, μέσω απαξίωσης, αδρανοποίησης και τελος “ενταφιασμού” του ρόλου τους και της συμμετοχής τους στις αποφασεις αλλά και τις εκλογές των οργάνων.

Τέλος, αυτό που αποδεικνύεται πλέον ολοφάνερα, είναι ότι η Έφη Αχτσιόγλου, “προετοιμαζόταν” συστηματικά για αυτή την υποψηφιότητα εδώ και πολύ καιρό. Και προχωρά προγραμματισμένα και συντεταγμένα σε κινήσεις δόμησης, θωρακισης και ισχυροποίησής της, με “οδικό χάρτη”, οργάνωση, στήρίξεις και σχεδιο! Και με απόλυτη επιτυχία στους στοχους που εχουν τεθεί μέχρις στιγμής. Ο ρόλος της Ομπρέλας κομβικός σε αυτό το πλάνο, αφού η δήθεν υποψηφιότητα του Ευκλείδη ( ούτε ο ίδιος δεν την πιστεύει, μάλιστα το 2022 σε συνέντευξή του είχε πει σε σχετικό ερώτημα ότι “δεν είναι δελφίνος και δεν θέλει να διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα” και πως “‘οταν έρθει η ώρα της αποχώρησης Τσίπρα ο αντικαταστάτης του θα είναι νεώτερος από εκείνον) λειτουργεί ως “άλλοθι” για να “προωθείται” οργανωτικά η υποψηφιότητα της Αχτσιόγλου χωρίς όμως να υπαρχει ο κίνδυνος να της “φορτώνεται” ότι συμμαχεί με εκείνους που “πολεμούσαν” εσωκομματικά τον Αλέξη Τσίπρα! Έτσι στην υποψηφιότητα της Έφης, υπαρχει “και η πίτα ακέρια … και ο σκύλος χορτάτος”! Στην ίδια συνέντευξη και … αναγνώριση στον “ηγέτη” και ‘εμμεση κριτική και αποδόμησης της “γραμμής” τους, του “ανοίγματός” του, της φυσιογνωμίας που έδινε στο κόμμα του (στον προθαλαμο του PES) , του οράματος της “διεύρυνσης” που πίστεψε και υπηρετησε μέχρι τελους παρά τις “νάρκες”, τα εμπόδια , τις “παγίδες” που του έστηναν….
Τέλος, για τις άλλες υποψηφιότητες, είναι σαφές ότι έχουν χάντικαπ … απεναντι στην “κοκκινη Έφη”. Για τον απλούστατο λόγο ότι η ίδια έχει ξεκινήσει την κούρσα πολύ καιρό πριν! Και ΄ηδη προηγείται δυο – τρεις γύρους…
Ενώ αυτοί μέχρι πριν 10-15 μέρες έκαναν σχέδια με τον Αλέξη Τσίπρα ξανά πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!”

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *