Ο πύραυλος Nίντζα με τον οποίο εξόντωσαν οι ΗΠΑ τον Αλ Ζαουάχρι – FANTOMAS.GR

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ,θεωρείται δεδομένο ότι στην επίθεση των Αμερικανών στην Καμπούλ κατά την οποία σκοτώθηκε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, χρησιμοποιήθηκαν οι αποκαλούμενοι πύραυλοι νίντζα Hellfire R9X. Πρόκειται για έναν τύπο πυραύλου που δεν προκαλεί έκρηξη, αλλά εκτοξεύει αιχμηρές λεπίδες, χτυπώντας και τεμαχίζοντας στόχους στο σημείο της πρόσκρουσης έτσι ώστε να περιορίσει στο ελάχιστο δυνατό τις απώλειες σε ανθρώπους και υλικές ζημιές πέραν του συγκεκριμένου στόχου του.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν οι λεπίδες εκτοξεύονται από το βλήμα ή αναπτύσσονται στον κορμό του όταν αυτός πέφτει πάνω στο σημείο του στόχου. Εκτιμάται ότι η ζώνη καταστροφής του πυραύλου είναι πέριξ του ενός μέτρου ώστε να περιορίζεται στο μικρότερο δυνατό χώρο η καταστροφή που θα προκαλέσει.

Όπως είναι ευνόητο, για να χρησιμοποιηθεί αυτός ο πύραυλος, θα πρέπει να υπάρχουν εξαιρετικά ακριβείς και έγκυρες πληροφορίες για το που βρίσκεται ένας στόχος (ένας άνθρωπος δηλαδή) ώστε να είναι επιτυχής η απόπειρα εξόντωσης του ελαχιστοποιώντας τις παράπλευρες απώλειες.

Ένας λόγος που αναπτύχθηκε αυτός ο πύραυλος ήταν για να μπορεί να εξοντώνει στόχους που κινούνται σε αυτοκίνητα αφού οι λεπίδες θα κάνουν την… δουλειά χωρίς να χρειαστεί να ανατινάξουν το όχημα προκαλώντας παράπλευρες απώλειες αν αυτό βρίσκεται εν κινήσει αλλά και για να εξοντώνουν στόχους που έχουν επιλέξει να ζουν μαζί με την οικογένεια του ή άλλους πολίτες κυρίως γυναίκες και παιδιά ώστε το χτύπημα εναντίον του να είναι όσο το δυνατόν πιο στοχευμένο και να μην πληγούν όσο είναι εφικτό άλλα άτομα.

Ο πύραυλος αναπτύχθηκε από τον αμερικανικό στρατό για χτυπήματα κυρίως εναντίον τρομοκρατών αλλά πιθανότατα έχουν χρησιμοποιηθεί ή πρόκειται να χρησιμοποιηθούν και σε άλλους στόχους. H πρώτη χρήση του πυραύλου νίντζα έγινε το 2017 εναντίον ενός ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.