Ο IDF υψώνει την ισραηλινή σημαία στο «κοινοβούλιο» της Χαμάς στη Γάζα – FANTOMAS.GR

Όλο και περισσότερο έδαφος χάνει η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας με τον στρατό του Ισραήλ να επελαύνει μέσα στην πόλη καταστρέφοντας βάσεις και δομές της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης.

Λίγο πριν από τις δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ ότι η Χαμάς «έχασε τον έλεγχο στη Γάζα», στρατιώτες του IDF – σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ – κατέλαβαν το λεγόμενο «κοινοβούλιο της Χαμάς» στην πόλη της Γάζας και ύψωσαν την ισραηλινή σημαία.

H Χαμάς «απώλεσε τον έλεγχο στη Γάζα» και οι ένοπλοι «φεύγουν προς τα νότια» υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ, καθώς ο πόλεμος με την οργάνωση βρίσκεται στην πέμπτη εβδομάδα του.

Άμαχοι «λεηλατούν τις βάσεις της Χαμάς» και «δεν πιστεύουν πια την κυβέρνηση (σ.σ. της Χαμάς)» που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα ο οποίος σφυροκοπείται αδιάκοπα από το Ισραήλ, διαβεβαίωσε ο υπουργός σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε από πολλά τηλεοπτικά κανάλια.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε, νωρίτερα, σε τάγμα δυνάμεων του ισραηλινού στρατού ότι ο σημερινός πόλεμος στη Γάζα θα είναι ένας «πόλεμος μέχρι τέλους» και όχι άλλος ένας γύρος μαχών.

Ο Νετανιάχου συναντήθηκε με στρατιώτες που ανήκουν στο τάγμα πεζικού Caracal της Ισραηλινής Αμυντικής Δύναμης κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και τους είπε ότι «αν δεν τους τελειώσουμε [τη Χαμάς], θα επιστρέψουν».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξήρε τις ενέργειες των στρατιωτών στη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, λέγοντας: «Αυτό που κάνατε εδώ -αποφασίσατε την κατεύθυνση της μάχης- ήταν ένα ασυνήθιστο επίτευγμα, πραγματικά τεράστιο. Το να αντιστρέψεις τη μάχη από τη χειρότερη δυνατή κατάσταση σημαίνει πολλά».

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...