Περού: Υπόγειο δίκτυο περασμάτων στις Άνδεις χρονολογείται από το 1200 π.Χ.

Δίκτυο υπόγειων περασμάτων κάτω από έναν ναό 3.000 ετών στις περουβιανές Άνδεις ανακάλυψε ομάδα αρχαιολόγων.

Ο ναός Chavin του Huantar, που βρίσκεται στη βορειοκεντρική περιοχή των Άνδεων, ήταν κάποτε θρησκευτικό και διοικητικό κέντρο για τους κατοίκους της περιοχής.

Τα περάσματα ανακαλύφθηκαν στις αρχές Μαΐου και έχουν χαρακτηριστικά που μπορεί να είχαν χτιστεί νωρίτερα στις δαιδαλώδεις στοές του ναού, σύμφωνα με τον Τζον Ρικ, αρχαιολόγο στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ που συμμετείχε στις ανασκαφές.

Σε υψόμετρο 3.200 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχουν ανακαλυφθεί τουλάχιστον 35 υπόγεια περάσματα ως αποτέλεσμα των ανασκαφών, όλα συνδεδεμένα μεταξύ τους και χτισμένα μεταξύ 1.200 και 200 ​​π.Χ. στους πρόποδες των Άνδεων.

” Είναι ένας διάδρομος, αλλά είναι πολύ διαφορετικός, είναι μια διαφορετική μορφή κατασκευής. Έχει χαρακτηριστικά από προηγούμενες περιόδους, που δεν έχω δει ποτέ σε άλλα αποσπάσματα», είπε ο Ρικ.

Το Chavin de Huantar, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1985, ήταν η πηγή έμπνευσης και το όνομα της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τις περουβιανές ένοπλες δυνάμεις που έχτισαν ένα δίκτυο σηράγγων για τη διάσωση 72 ανθρώπων που είχαν συλληφθεί ομήρους από το Επαναστατικό Κίνημα Tupac Amaru (MRTA ), μια ομάδα ανταρτών στην κατοικία του Ιάπωνα πρεσβευτή στη Λίμα το 1997.

Πηγή: Reuters

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.