Ποιες χώρες αποτελούν τις μεγαλύτερες αγορές βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο

Τέσσερεις ασιατικές χώρες (Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Ινδία) περιλαμβάνονται στη λίστα των 10 κορυφαίων αγορών βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο. Μαζί με το Μεξικό και τη Ρωσία, αφήνουν χώρο για τις ΗΠΑ και μόνο για τρεις ευρωπαϊκές χώρες.

Τα στοιχεία από το Statista Digital Market Outlook δείχνουν ότι τα βιντεοπαιχνίδια είναι πράγματι μια εξαιρετικά δημοφιλής και κερδοφόρα βιομηχανία σε όλον τον κόσμο. Εκτιμάται ότι μόνο το 2021 θα καταγράψει έσοδα 154,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η μεγαλύτερη αγορά, η Κίνα, θα έχει εκτιμώμενο κύκλο εργασιών 49,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, που αναμένεται να ανέλθει στα 71,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025-πολύ μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες που βρίσκονται στη δεύτερη θέση, στις οποίες τα βιντεοπαιχνίδια αναμένεται να αποφέρουν 42,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ιαπωνία, στην τρίτη θέση, παραμένει επίσης μια εξαιρετική αγορά για βιντεοπαιχνίδια, καθώς αναμένεται να ξεπεράσει τα 24 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025, τέσσερις φορές περισσότερο από τα αντίστοιχα έσοδα στη Νότια Κορέα, το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ινδία.

Σε όλον τον κόσμο, τα παιχνίδια για κινητά αποφέρουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από βιντεοπαιχνίδια – περίπου το 70%. Το ποσοστό είναι ακόμη υψηλότερο στην Κίνα, αγγίζοντας το 84% και στο Μεξικό (74%).

Πηγή: World Economic Forum, Statista

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *