Προς παράταση της αποχής τους από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ευάλωτων οφειλετών οι δικηγόροι

Την αποχή των δικηγόρων από τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης για επίσπευση πλειστηριασμών, με εντολείς Τράπεζες ή εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, κατά της πρώτης κατοικίας ευάλωτων οφειλετών προτείνει η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας.
δικηγόροι
Η Συντονιστική που συνεδρίασε εκτάκτως στις 30.10.2021 προτείνει η αποχή να συνεχιστεί έως τις 31/12/2021 για τους συγκεκριμένους οφειλέτες, όπως ορίζονται με το ν. 4738/2020, με το πλαίσιο της από 30.9.2021 απόφασής της.
δικηγόροι

Δικηγόροι: Γιατί απέχουν

Η αποχή των δικηγόρων, βάση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, προβλέπει αποχή από τη σύνταξη, υπογραφή και κοινοποίηση επιταγής που αποτελεί την πρώτη πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης πλην της περίπτωσης, κατά την οποία η τράπεζα ή η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων έχει χορηγήσει στον πληρεξούσιο δικηγόρο της έγγραφη βεβαίωση από την οποία να αποδεικνύεται ότι ο δανειολήπτης δεν ανήκει στα ευάλωτα νοικοκυριά.
δικηγόροι
Η εισήγηση για αποχή βασίζεται στο ό,τι μέχρι σήμερα δεν έχει συσταθεί ο προβλεπόμενος φορέας απόκτησης και επαναμίσθωσης, δεν έχει θεσπιστεί διά νόμου το δεοντολογικό πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων και δεν έχουν ανασταλεί οι πλειστηριασμοί, δεδομένης της ιδιαίτερα αρνητικής οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης.

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *