Πρωταθλήτρια καμένων εκτάσεων η Ελλάδα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική το 2023

Ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ καταγράφει η χώρα μας τη φετινή χρονιά, όπως προκύπτει από Έκθεση του πρώην Υπαρχηγού της Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγου ε.α., Ανδριανού Γκουρμπάτση, για τις πυρκαγιές.

Παραίτηση Ανδριανού Γκουρμπάτση με πολλά ερωτηματικά για την ...

Ειδικότερα το 2023 η χώρα μας, αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» μεταξύ των κρατών της ΕΕ αλλά και μεταξύ των κρατών της Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής, σε ότι αφορά τον αριθμό των καμένων εκτάσεων.

Συγκεκριμένα ο αριθμός των καμένων στρεμμάτων ανέρχεται σε 1,762 εκατ. καμένα στρέμματα, κάτι που σημαίνει ότι είναι «υπέρ 4/πλάσιος του ετήσιου μέσου αριθμού των καμένων εκτάσεων κατά τα έτη (2006 – 2022), ο οποίος είναι 410.930 στρέμματα». Επιπλέον ο αριθμός των πυρκαγιών στη χώρα μας το 2023, «αυξήθηκε συγκριτικά με τον ετήσιο μέσο αριθμό πυρκαγιών κατά τα έτη (2006 – 2022) σε ποσοστό 6,8%».

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που παρατίθενται στην έκθεση σε ότι αφορά την πυρκαγιά στον Έβρο, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη στην ΕΕ αλλά και την ελληνική ιστορία καμένη έκταση.

Επίσης, το 2023, η Ελλάδα «κατατάσσεται στην 1η θέση μεταξύ των κρατών της ΕΕ και γενικότερα της Ευρώπης αλλά και μεταξύ των κρατών της Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής ως προς την δριμύτητα των πυρκαγιών.

Διαβάστε αναλυτικά την Έκθεση:

 

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *