Πρώτη ημέρα ψηφοφορίας για το Δ.Σ. – ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ – FANTOMAS.GR

Αντίστροφη μέτρηση σήμανε για τις εκλογές της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ), με τις Αρχαιρεσίες να ξεκινάνε σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου και να ολοκληρώνονται στις 15 του μηνός.

Όπως όλα δείχνουν οι εκλογές, σε αντίθεση με την προηγούμενη αναμέτρηση, όπου τα πνεύματα ήταν εξαιρετικά οξυμένα (έφτασε μάλιστα να οριστεί διοίκηση Πρωτοδικείου), αναμένεται να διεξαχθούν σε ήρεμο κλίμα αυτή τη φορά.

Στις εκλογές ουσιαστικά αναμετρώνται η ομάδα του Χρ. Σεβαστίδη, δηλαδή του Προέδρου της Ένωσης επί 6 χρόνια (2 θητείες με το Ενωτικό Προεδρείο και μετά την αποχώρηση Τ. Λυμπερόπουλου και Νικ. Σαλάτα  με τους συνεργάτες την τρίτη θητεία) και η ενωμένη πλέον σημερινή αντιπολίτευση, υπό την πρώην Πρόεδρο Μαργαρίτα Στενιώτη που κατάφερε να συνενώσει τις δυνάμεις όλων των μέχρι σήμερα παρατάξεων και να παρατάξει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο.

ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ 

 

Υποψήφιοι για το Δ.Σ. είναι επίσης ο Χρήστος Νάστας, Πρόεδρος Εφετών, Πρόεδρος Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Εφετείου Θεσσαλονίκης και ο Παναγιώτης Π. Βασταρούχας, Ειρηνοδίκης Καλύμνου, υποψήφιος με το Συνδυασμό «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ.Δ.Ε.».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Ο Χρ. Σεβαστίδης, που έχει κερδίσει 3 εκλογικές αναμετρήσεις και είναι Πρόεδρος από το 2016, αν καταφέρει να επανεκλεγεί θα αποτελέσει τον μακροβιότερο Πρόεδρο της Δικαστικής Ένωσης.

Οι διαδικασίες και οι υποψήφιοι

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης, οι Αρχαιρεσίες ξεκινάνε σήμερα Κυριακή σε όλες τις περιφέρειες των Πρωτοδικείων, εκτός Αθηνών και Πειραιά. Η ψηφοφορία αρχίζει στις 8 η ώρα το πρωί και λήγει στις 3 το απόγευμα.

Την επόμενη Κυριακή 15 Μαΐου 2022 οι Αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στο Πρωτοδικείο Αθηνών για τις Περιφέρειες Αθηνών και Πειραιά. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 8 η ώρα το πρωί και θα λήξει στις 7 το απόγευμα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είναι μέλη της Ένωσης και οικονομικά τακτοποιημένοι (κάτι που ισχύει για όλους τους Δικαστές και για τους Εισαγγελείς που παρακρατείται η εισφορά τους από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών) και όσοι Εισαγγελείς υποβάλουν αίτηση εγγραφής στην Ένωση μέχρι και την ημέρα της ψηφοφορίας.

Οι Δόκιμοι Ειρηνοδίκες (απόφαση ΑΔΣ από 29/3/2022) έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν μόνο εφόσον προσκομίσουν πρακτικό ορκωμοσίας. Σε κάθε Πρωτοδικείο ψηφίζουν αυτοί που υπηρετούν στην Περιφέρειά του.

Όσοι όμως Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρεθούν σε άλλη Περιφέρεια, μπορούν να ψηφίσουν στο Πρωτοδικείο της Περιφέρειας αυτής, αφού υπογράψουν δήλωση.

Απαραίτητη είναι η επίδειξη αστυνομικής ή υπηρεσιακής ταυτότητας, διαβατηρίου, άδειας κυκλοφορίας ή οποιουδήποτε εγγράφου αποδεικτικού της ταυτότητας του μέλους. Την ίδια ημέρα με τις Αρχαιρεσίες στα Δικαστήρια της Περιφέρειας, θα γίνουν και οι Αρχαιρεσίες για τις Εφετειακές Επιτροπές.

Εκλογές ΕνΔΕ: Ποιοι είναι υποψήφιοι

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕνΔΕ ανακηρύχθηκαν για τις Αρχαιρεσίες στις 8 και 15 Μαΐου 2022 ως υποψήφιοι οι:

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (επιτρέπονται έως και 8 σταυροί)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (επιτρέπονται έως και 3 σταυροί)

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *