Σε εβδομάδες ή μήνες η αποστολή των εφέδρων στο ουκρανικό μέτωπο – FANTOMAS.GR

Αρκετές εβδομάδες, ενδεχομένως ακόμη και μήνες: Αυτό είναι το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να περάσει έως ότου η Ρωσία κινητοποιήσει νέες ετοιμοπόλεμες δυνάμεις εφέδρων στο μέτωπο της Ουκρανίας, όπως σημειώνουν αναλυτές μέσα από τις σελίδες των Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Ρωσία – επιστράτευση: Σε εβδομάδες ή μήνες η αποστολή των εφέδρων στο ουκρανικό μέτωπο-1
Διάγγελμα Πούτιν: Τι σημαίνει μερική επιστράτευση
Σύμφωνα με τον Μάικλ Κόφμαν, διευθυντή ρωσικών ερευνών στο ινστιτούτο CNA της Βιρτζίνια, το πρώτο βήμα του Κρεμλίνου θα είναι πιθανότατα να καλέσει εφέδρους αξιωματικούς και άλλους που έχουν πιο πρόσφατη στρατιωτική εμπειρία. Ο Κόφμαν μάλιστα υποστηρίζει πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη «εδώ και μήνες» ταυτοποιήσει αυτήν την πρώτη φουρνιά ατόμων που θα καλέσουν.

Πλέον, με φόντο το διάγγελμα Πούτιν, επεκτείνονται όμως παράλληλα επ’ αόριστον και οι συμβάσεις χιλιάδων στρατιωτών που όταν κατετάγησαν ενδεχομένως να θεωρούσαν πως αυτό θα είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα ή ότι θα μπορούν ενδεχομένως να αρνηθούν τη μετακίνησή τους στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ουκρανία 5.937 Ρώσοι στρατιώτες. Δυτικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ωστόσο ότι ο εν λόγω αριθμός είναι στην πραγματικότητα πολλαπλάσιος. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι New York Times, νεκροί και τραυματίες μπορεί μαζί να ξεπερνούν τους συνολικά 80.000 στις τάξεις των ρωσικών δυνάμεων.

«Θα περάσουν πολλοί μήνες μέχρι να μπορέσουν να εξοπλιστούν, να εκπαιδευτούν, να οργανωθούν και να αναπτυχθούν στην Ουκρανία», δηλώνει, αναφερόμενος στις νέες ρωσικές δυνάμεις που θα επιστρατευθούν, ο Frederick B. Hodges, άλλοτε διοικητής του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη. «Και χωρίς τεράστια υποστήριξη από το (σ.σ. ρωσικό) πυροβολικό, αυτοί οι νέοι στρατιώτες θα είναι βορά των κανονιών, θα κάθονται σε κρύα υγρά χαρακώματα τον χειμώνα ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις θα συνεχίζουν να πιέζουν.»

Σύμφωνα με τον Yurii Sobolevskyi ο οποίος ζούσε στη Χερσώνα, μια από τις κατεχόμενες από τις ρωσικές δυνάμεις περιοχές της Ουκρανίας όπου αναμένεται να πραγματοποιηθούν δημοψηφίσματα τις προσεχείς ημέρες με ερώτημα την προσάρτηση στη Ρωσική Ομοσπονδία, όλοι οι άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας που ζουν στις υπό ρωσικό έλεγχο περιοχές της Ουκρανίας και έχουν λάβει ρωσικό διαβατήριο ή έχουν δώσει τα προσωπικά τους στοιχεία στις δυνάμεις κατοχής κινδυνεύουν περισσότερο να επιστρατευθούν.

Πηγή: New York Times

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.