ΣτΕ: Απών το Δημόσιο από την συζήτηση για την ακύρωση του προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητήθηκαν οι αιτήσεις ανεμβολίαστων κατά του COVID-19, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί η Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την μηναία καταβολή προστίμου των 100 ευρώ για όσο διάστημα παραμένουν ανεμβολίαστοι…
Μεταξύ αυτών που έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είναι ένας πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, δύο Αρεοπαγίτες, ένας πρώην Πρόεδρος Εφετών, δύο δικηγόροι, ένας γιατρός, ένας ιερέας, ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός και ιδιωτικοί υπάλληλοι, όλοι άνω των 60 ετών.

ΣτΕ

Οι νομικοί παραστάτες του Δημοσίου ζήτησαν εγγράφως την αναβολή συζήτησης των υποθέσεων, ενώ παράλληλα επισήμαιναν εγγράφως ότι σε περίπτωση κατά την οποία απορριφθεί το αίτημα αναβολής, δεν θα έχουν φυσική παρουσία στην Ολομέλεια του ΣτΕ και για το λόγο αυτό κατέθεσαν δήλωση παράστασης.
Το αίτημα απορρίφθηκε και η συζήτηση προχώρησε, ενώ έντονη κριτική δέχθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης των προσφευγόντων η τακτική του Δημοσίου αφενός να μην στείλει στοιχεία (φάκελο) στο ΣτΕ και αφετέρου να μην έχει φυσική παρουσία στο Δικαστήριο.
ΣτΕ
Από την πλευρά των προσφευγόντων, τονίστηκε πως εάν το ΣτΕ απορρίψει τις αιτήσεις ακύρωσης των ανεμβολίαστων για το θέμα του προστίμου, τότε η Πολιτεία θα προχωρήσει ένα ακόμα βήμα και θα υποχρεώνει τους ανεμβολίαστους να πληρώνουν τα νοσήλια σε περίπτωση κατά την οποία νοσήσουν. Το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ χαρακτηρίστηκε «κατάπτυστο» και υποστηρίχθηκε ότι αποτελεί «ωμό ανήθικο εκβιασμό», αφού τίθεται το δίλημμα «ή εμβόλιο ή το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ». Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, θα μπορούσαν να επιβληθούν άλλα ηπιότερα μέτρα, εκτός του προστίμου.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της.

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.