Στο 75% η καταστροφή στις Ροβιές, δύσκολη η κατάσταση σε Μαντούδι και Ιστιαία – FANTOMAS.GR

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Elias στην βόρεια Εύβοια, την οποία χτυπά από τα ξημερώματα προκαλώντας πλημμύρες, με τα νερά να μπαίνουν σε σπίτια, τοιχία και δρόμους να διαλύονται.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη βόρεια Εύβοια και εκτείνονται σε διάφορα χωριά με αναφορές εκτός από πλημμυρισμένα σπίτια και για εγκλωβισμένα άτομα. Τη ίδια ώρα δρόμοι έχουν υποστεί καθιζήσεις με αποτέλεσμα η περιοχή και το νησί να έχει κοπεί στα δύο.

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει για την υπερχείλιση τεσσάρων ποταμών στην Εύβοια, ο Νηλεας, ο  Κηρέας, ο Μεσσάπιος και ο ποταμός στη Σηπιάδα.

Η ασταμάτητη βροχή που ξέσπασε από τα ξημερώματα να έχει μετατρέψει δρόμους σε ποτάμια και να έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις υποδομές, ενώ όπως αναφέρουν τοπικά site χείμαρρος ορμητικών νερών φτάνει και εκβάλει μέσα στη θάλασσα, μετατρέποντας παραλίες σε λασπότοπους.

Αξιοσημείωτη είναι η καταγραφή του μετεωρολογικού σταθμού του meteo.gr/Eθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Βατερή Ευβοίας όπου μέχρι τις 08:30 είχαν καταγραφεί 198 χιλιοστά.

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται και στο Πευκί της Βόρειας Εύβοιας. Χείμαρροι έχουν ξεχειλίσει, έχουν περάσει μέσα από τον οικισμό με συνέπεια να παραμένουν εγκλωβισμένοι αρκετοί άνθρωπο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν ανθρώπους και να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία, δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει, όπως επίσης και τα δέντρα που έχουν πέσει από τους ισχυρούς ανέμους.

Μάλιστα, οικογένεια εγκλωβίστηκε σε τροχόσπιτο όπου το νερό έχει ανέβει επικίνδυνα και υπήρξε επιχείρηση από τους πυροσβέστες για να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημείο.

Δραματική χαρακτηρίζει  την κατάσταση που επικρατεί στον δήμο του ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Γεώργιος Τσαπουρνιώτης.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, οι ζημιές σε έργα υποδομής, όπως γέφυρες, δρόμους και αντιπλημμυρικά έργα, είναι τεράστιες, ενώ και σε ιδιωτικές περιουσίες οι ζημιές είναι εκτεταμένες.

 

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *