Συλλήψεις για κατασκοπεία της Κίνας εναντίον της Tesla – FANTOMAS.GR

 

Ο Καναδός, Klaus P., και ο Κινέζος πολίτης συνελήφθησαν στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης στις 19 Μαρτίου 2024.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μπρούκλιν, ο Klaus P. αντιμετώπισε την κατηγορία της σύλληψης για κλοπή εμπορικών μυστικών, ενώ ο δεύτερος ύποπτος, ο Yilong S., αφέθηκε ελεύθερος μετά την κράτησή του.

Αν και τα δικαστικά έγγραφα αναφέρονταν μόνο σε “έναν κορυφαίο κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων και συστημάτων μπαταριών με έδρα τις ΗΠΑ”, ήταν προφανές ότι εμπλέκεται η Tesla.

Οι ύποπτοι, που περιγράφονται ως πρώην υπάλληλοι της καναδικής εταιρείας Hibar Systems, φέρονται να επιχείρησαν να διαθέσουν στην αγορά τεχνικές κατασκευής που προέρχονταν από την αποκλειστική τεχνολογία της Tesla.

Παρά το γεγονός ότι επί του παρόντος διαμένουν στο Ningbo της Κίνας, ίδρυσαν μια εταιρεία με στόχο την εμπορική εκμετάλλευση αυτών των μεθόδων, διαφημιζόμενοι μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι είχαν πρόσβαση σε σχέδια και έγγραφα που διευκόλυναν την αντιγραφή της διαδικασίας κατασκευής.

Η σύλληψή τους ακολούθησε την επαφή μυστικών ερευνητών στην εμπορική έκθεση CES στο Λας Βέγκας, όπου προσποιήθηκαν ενδιαφέρον για την αγορά της τεχνολογίας.

Το περιστατικό αυτό ενέχει σοβαρές επιπτώσεις. Ο κύριος ύποπτος μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και δέκα ετών, με τον εισαγγελέα Breon Peace να τονίζει σε δήλωσή του τον “πιθανό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια”.

Η προστασία των μεθόδων παραγωγής μπαταριών είναι ζωτικής σημασίας για τους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, δεδομένου του ανταγωνιστικού τους πλεονεκτήματος.

Η σύλληψη δύο ατόμων που διαμένουν στην Κίνα για “κλοπή εμπορικών μυστικών” υπογραμμίζει τη σημασία της διαφύλαξης αυτών των πληροφοριών ιδιοκτησίας.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...