Συναι/no: Οδηγός για Γονείς «Η συναίνεση ως μέσο πρόληψης της κακοποίησης στα παιδιά»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών στις 19 Νοεμβρίου, το Genderhood δημιούργησε και δημοσιεύει έναν ψηφιακό οδηγό ως δράση για την προστασία των παιδιών μέσα από το πρίσμα της συναίνεσης.

Στο Συναι/no: Οδηγός για Γονείς, Η συναίνεση ως μέσο πρόληψης της κακοποίησης στα παιδιά παρουσιάζεται η συναίνεση ως μία δεξιότητα και στάση ζωής που καθορίζει πολλαπλές πλευρές των διαπροσωπικών σχέσεων. Εξασκώντας την καθημερινά δημιουργούνται σταδιακά οι βάσεις για μια κοινωνία ισότητας και σεβασμού προς κάθε ατομικότητα.

Ο οδηγός καλύπτει ερωτήματα σχετικά με (α) την σημαντικότητα της σωματικής αυτονομίας και των προεκτάσεών της στη συζήτηση για τη συναίνεση και (β) τις τεχνικές πρόληψης κακοποίησης στα παιδιά. Απαντά συνολικά στην ανάγκη σκιαγράφησης των διάφορων πτυχών της συναίνεσης ως εργαλείο για την πρόληψη της κακοποίησης στα παιδιά και την πρόληψη της έμφυλης βίας.

Εκδήλωση για την παρουσίαση του οδηγού με βιωματικό εργαστήριο για γονείς

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 17:30 το Genderhood διοργανώνει την επίσημη παρουσίαση του ψηφιακού οδηγού για γονείς «Συναι/no: Η συναίνεση ως μέσο πρόληψης της κακοποίησης στα παιδιά». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. Πρόκειται για ένα μουσείο που είναι αφιερωμένο στo παιδί και στους τρόπους που το κάνουν πιο ευτυχισμένο και αυτόνομο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης:

Το ψηφιακό υλικό δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Συναι/no, του πρώτου εκπαιδευτικού κουτιού για την πρόληψη της κακοποίησης στα παιδιά, το οποίο αναμένεται να παραχθεί εντός του 2022. Ο οδηγός για γονείς παράχθηκε από τη διεπιστημονική ομάδα του Genderhood, με χρηματοδότηση από την κοινότητα πολιτών που συνείσφεραν στην καμπάνια crowdfunding με τίτλο «Genderhood: Φτιάχνουμε μαζί ένα κουτί για την συναίνεση» (Απρίλιος-Μάιος 2021)

  • Θα υλοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο για γονείς παιδιών 6-12 ετών

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των γονέων με τις έννοιες της συναίνεσης και της σωματικής αυτονομίας και η εμπερίεξη αυτών σε καθημερινές πρακτικές. Παράλληλα, επιδιώκεται η ενθάρρυνση των γονέων, σε ένα νέο συναινετικό μοντέλο ανάπτυξης των παιδιών. Στη συνέχεια, η διαδραστική φύση των δραστηριοτήτων αποσκοπούν στην ενδυνάμωση των γονέων παρέχοντας κατάλληλα εργαλεία και εφόδια ώστε να μεγαλώσουν τα παιδιά σε κλίμα συναίνεσης.

Εκπαιδεύτρια: Λαμπρινή Γεωργίου, Υπεύθυνη Έμφυλης Ισότητας & Ενσωμάτωσης, Genderhood

Συντονισμός: Σοφία Κωνσταντοπούλου, Υπεύθυνη Διαχείρισης & Επικοινωνίας, Genderhood

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον COVID-19, για την εκδήλωση είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης μέσω αυτής της φόρμας.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για την είσοδο στον χώρο απαιτείται από όλες τις συμμετέχουσες και όλους τους συμμετέχοντες η χρήση ατομικής μάσκας προστασίας, η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίων 6 μηνών.

Info εκδήλωσης

Ημέρα & ώρα: Παρασκευή 3/12, 17:30-20:30

Τοποθεσία: «Παιδικό Μουσείο της Αθήνας», Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄17-19, 106 75 Aθήνα

Συνδιοργανωτές: Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) & Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Πηγή

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *