Τέρμα τα κονδύλια για την Ουκρανία, μέχρι το τέλος του έτους – FANTOMAS.GR

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε προειδοποίηση ότι οι ΗΠΑ θα ξεμείνουν από κεφάλαια για να βοηθήσουν την Ουκρανία μέχρι το τέλος του έτους, όπως αποκάλυψαν πριν από λίγο με δημοσίευμα τους οι Financial Times.

Η εξέλιξη αυτή μάλιστα έρχεται λίγο μετά την πρόσφατη συνέντευξή Ζελένσκι, ο οποίος εξέφρασε παράπονα γιατί η χώρα του δεν έλαβε την στρατιωτική και οικονομική βοήθεια που οι Δυτικές χώρες είχαν δεσμευτεί ότι θα του έστελναν.

Είχε προηγηθεί καταιγισμός δημοσιευμάτων και παρεμβάσεων, για ενδεχόμενη ήττα της Ουκρανίας και για ρήξη μεταξύ της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του Κιέβου.

Με αποκορύφωμα την υποτιθέμενη μυστική διπλωματία του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Ζαλούζνι, ο οποίος επιθυμούσε ανακωχή με την Ρωσία!

Αξίζει να γίνει αναφορά και στην προχθεσινή παρέμβαση Στόλτενμπεργκ ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της Συμμαχίας, ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν για «κακές ειδήσεις» από την Ουκρανία.

Ζελένσκι: «Η αντεπίθεση απέτυχε – Δεν μας έδωσε τα όπλα που θέλαμε η Δύση – Πολεμάμε τον δεύτερο καλύτερο Στρατό του κόσμου»

Εμφανώς καταβεβλημένος εμφανίστηκε ο Ουκρανός Πρόεδρος στο Αμερικανικό ΑΡ

Β.Ζελένσκι: «Η αντεπίθεση απέτυχε – Δεν μας έδωσε τα όπλα που θέλαμε η Δύση – Πολεμάμε τον δεύτερο καλύτερο Στρατό του κόσμου»

Ο Β. Ζελένσκι σε δηλώσεις του σε συνέντευξη του στο αμερικανικό ΑΡ, παραδέχτηκε μετά από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου ότι η Ουκρανία απέτυχε στην αντεπίθεσή της και ότι πολεμά «τον δεύτερο καλύτερο Στρατό του κόσμου» επιρρίπτοντας ευθύνες για την αποτυχία στην Δύση.

Συγκεκριμένα είπε πως «δεν πετύχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Προηγήθηκε η προ ολίγων ημερών ψυχολογική κατάρρευση του στο πολεμικό συμβούλιο όπου ενημερώθηκε για τις δυσάρεστες εξελίξεις, ενώ χθες, ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ προχώρησε σε μία «σιβυλλική έκφραση» λέγοντας πως «πρέπει να περιμένουμε δυσάρεστες εξ.ελίξεις στην Ουκρανία».

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ προετοιμάζει το έδαφος και την κοινή γνώμη για την συνθηκολόγηση και την ήττα της Ουκρανίας.

«Κοιτάξτε, δεν κάνουμε πίσω, είμαι ικανοποιημένος. Πολεμούμε με τον δεύτερο (καλύτερο) στρατό στον κόσμο, είμαι ικανοποιημένος», είπε ο Β.Ζελένσκι αλλά πρόσθεσε:

«Χάνουμε κόσμο, δεν είμαι ικανοποιημένος. Δεν πήραμε όλα τα όπλα που θέλαμε, δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος, αλλά δεν μπορώ επίσης να παραπονεθώ πολύ».

Είναι η πρώτη φορά που ο Β. Ζελένσκι αναφέρει τον ρωσικό Στρατό ως τον δεύτερο καλύτερο του κόσμου, καθώς μαζί με την Δύση επιχειρούσαν καθημερινά να τον παρουσιάζουν, ως ανεκπαίδευτο με πολύ κακής ποιότητας προσωπικό για να δημιουργούν στις δυτικές κοινωνίες μία αίσθηση ανωτερότητας…

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι φοβάται ότι ο Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς απειλεί να επισκιάσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία, καθώς οι ανταγωνιστικές πολιτικές ατζέντες και οι περιορισμένοι πόροι θέτουν σε κίνδυνο τη ροή της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.

Και αυτές οι ανησυχίες ενισχύονται από την αναταραχή που αναπόφευκτα ανακύπτει κατά τη διάρκεια ενός εκλογικού έτους στις ΗΠΑ και τις πιθανές επιπτώσεις της για τη χώρα του, η οποία είχε δει τη διεθνή κοινότητα να συσπειρώνεται σε μεγάλο βαθμό γύρω της μετά την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου 2022.Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...