ΤΑ 37 ΔΙΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΙΕΡΟΥ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟΥ – FANTOMAS.GR

 

 

Του Βασιλη Ταλαμαγκα

 

Το  «Το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ που άφησε ο κ. Τσακαλώτος ήταν η πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε, στην αποστροφή του  ο Στέφανος Κασσελακης και αυτό δεν θα μπορούσε να περάσει «αναίμακτα»,  από την «γραφειοκρατία» της Κουμουνδούρου,  καθώς το «μαξιλάρι» αποτελούσε στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης  του Αλέξη Τσιπρα .

Ο ίδιος ο Τσίπρας επανειλημμένα έχει δηλώσει υπερήφανος για το μαξιλάρι, θεωρώντας το, επίτευγμα του.

«Αυτήν τη στιγμή η δυνατότητα που έχει η ελληνική οικονομία να σταθεί όρθια χάρη σε αυτήν την παρακαταθήκη που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το δήθεν αχρείαστο μαξιλάρι είναι εξαιρετικά σημαντική, υπαρκτή και μεγάλη », είχε δηλώσει κατ επανάληψη ο πρώην πρωθυπουργός .

Αυτό πάντως που  συζητήθηκε ήταν η άποψη που είχε εκφράσει ο  Στέφανος Κασσελάκης στην  ομιλία του στον Economist, όπου είχε αποθεώσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την επιτυχία του «μαξιλαριού».

«Η S&P αναφέρεται επίσης στο τωρινό 37 δις ταμειακό απόθεμα ως «πολύ μεγάλη ρευστότητα» για το μέγεθος της οικονομίας. Να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε αφήσει 37 δις στα ταμεία το 2019, και τότε η οικονομία ήταν μικρότερη από σήμερα», είχε πει στις 26/10/2023, ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η αναφορά είχε πραγματοποιηθεί στον απόηχο της συνάντησης που είχε το απόγευμα της ίδιας ημέρας με τον Ευκλείδη Τσακαλωτο, στην Κουμουνδούρου , μόλις είχε επιστρέψει από τις ΗΠΑ .

Ο Τσακαλώτος και η «Ομπρέλα» έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά την πρόσφατη «θυελλώδη» συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Και ξαφνικά, ο πρώην υπουργός, από σημείο θετικής αναφοράς του προέδρου , μετατράπηκε στον βασικό πρωταγωνιστή της  κυβερνητικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ .

Κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να πουν ότι ο πρόεδρος αλλάζει άποψη ανάλογα με τις συνθήκες .

Και όμως  όλα αυτά θα είχαν λυθεί αν είχε γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ μια ουσιαστική συζήτηση για εκείνη την εποχή .

Η αλήθεια είναι,  ότι ο Κασσελακης είναι ο τελευταίος που ευθύνεται για όλα όσα είχαν συμβεί τότε .

 

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...