Τι ισχύει με το τέλος ανακύκλωσης συσκευασιών που περιέχουν PVC

Για το τέλος ανακύκλωσης συσκευασιών που περιέχουν PVC μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Από τις Έξι” ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, Νίκος Χιωτάκης.

Όπως εξήγησε, μόνο όσες συσκευασίες έχουν PVC στην ετικέτα και δεν είναι συσκευασίες νερού θα έχουν επιβάρυνση 10 λεπτών, ώστε να αποφευχθεί το PVC από τις συσκευασίες και τις ετικέτες.

Ισχύει ότι και στις πλαστικές σακούλες που έχουν τέλος. Έτσι κάθε μπουκάλι που έχει χυμό, γάλα ή και απορρυπαντικό και στην ετικέτα του υπάρχει PVC θα επιβαρύνονται. Μόνο αυτά και κανένα άλλο. Δεν δικαιολογείται αύξηση του νερού” εξήγησε ο κ. Χιωτάκης στέλνοντας το μήνυμα: “Βγάλτε το πλαστικό και το pvc από τη ζωή σας

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα δύο προγράμματα που έχουν ψηφιστεί από πέρυσι και συγκεκριμένα στο DRS και το Π.Ο.Π.

Το DRS, το σύστημα επιστροφής εγγύησης, είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να αυξηθούν τα ποσοστά της ανακύκλωσης στη χώρα μας. Μέσω αυτού θα πρέπει να κάνουμε διαχωρισμό των υλικών στο σπίτι και αυτά τα υλικά να αποκτούν αξία και όχι να είναι σκουπίδια, τόνισε ο κ. Χιωτάκης.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα Π.Ο.Π, «Πληρώνω Όσο Πετάω», είναι εξίσου σημαντικό καθώς μέσω αυτού θα χρεώνονται οι πολίτες σύμφωνα με την ποσότητα των αποβλήτων που παράγουν.

Ο κ. Χιωτάκης ζήτησε ευαισθητοποίηση από όλους και τόνισε ότι από τη στιγμή που αυτά τα προγράμματα ψηφίστηκαν, θα πρέπει και να εφαρμοστούν, αναλαμβάνοντας όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν.

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.