Το Ισραήλ απάντησε στον Ερντογαν και βομβάρδισε τουρκοπαλαιστινιακό νοσοκομείο στη Γάζα

Το τουρκοπαλαιστινιακό νοσοκομείο φιλίας, το οποίο βρίσκεται στη Γάζα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (30/10) ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τον τρίτο και τελευταίο όροφο του νοσοκομείου, προκαλώντας σοβαρές ζημιές, όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Επίσης, σύμφωνα με το CNN Türk, η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι η αποθήκη ανθρωπιστικής βοήθειας που ανήκει στην Ερυθρά Ημισέληνο της Παλαιστίνης, την οποία υποστήριξε για την κατασκευή της στη Γάζα, υπέστη σοβαρές ζημιές ως αποτέλεσμα των σφοδρών βομβαρδισμών του Ισραήλ και ήταν άχρηστη. Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Γάζας αναφέρεται το εξής: «Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το νοσοκομείο τουρκοπαλαιστινιακής φιλίας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στον τρίτο και τελευταίο όροφο του νοσοκομείου».

 

Στην ανάρτηση που έκανε η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος στο λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρονται τα εξής: «Σήμερα, λάβαμε πληροφορίες και εικόνες από την αποθήκη ανθρωπιστικής βοήθειας της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου στη Γάζα, την κατασκευή της οποίας υποστηρίξαμε ως Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος, ότι υπέστη σοβαρές ζημιές ως αποτέλεσμα των σφοδρών βομβαρδισμών και ήταν άχρηστη».

 Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *