Το περίεργο «πουλί που ξερνάει» ανακηρύχθηκε πουλί του αιώνα στη Νέα Ζηλανδία μετά την καμπάνια του Τζον Όλιβερ

Το Πουτεκετέκε, ένα πουλί που ξερνάει, γρυλίζει και έχει παράξενες τελετουργίες ζευγαρώματος, κέρδισε την Τετάρτη (15 Νοεμβρίου) τον τίτλο του «πουλιού του αιώνα» στη Νέα Ζηλανδία σε έναν διαγωνισμό όπου η συμμετοχή του Αμερικανοβρετανού κωμικού Τζον Όλιβερ έπαιξε κεντρικό ρόλο.

Ο Όλιβερ εκμεταλλεύτηκε ένα παραθυράκι του συστήματος που δίνει το δικαίωμα ψήφου σε οποιονδήποτε και από οπουδήποτε σημείο του κόσμου, ζητώντας από τους θεατές της εκπομπής του να ψηφίσουν το Πουτεκετέκε. Γι’ αυτό το λόγο εμφανίστηκε και στο The Tonight Show του Τζίμυ Φάλλον, ενώ έστησε και πινακίδες εκστρατείας.

Υπεύθυνοι εκστρατειών για άλλα πτηνά διαμαρτυρήθηκαν για την εμπλοκή του κωμικού, καλώντας τους Νεοζηλανδούς να συμμετάσχουν πιο ενεργά και να ψηφίσουν άλλα πτηνά, συμπεριλαμβανομένου του παπαγάλου Κακάπο και του εθνικού πτηνού, του Κίουι. Ο διαγωνισμός έλαβε ρεκόρ περισσότερων από 350.000 επαληθευμένων ψήφων από 195 χώρες, οδηγώντας σε προσωρινή κατάρρευση το σύστημα επαλήθευσης και καθυστερώντας τα αποτελέσματα για δύο ημέρες.

Το Πουτεκετέκε τρώει τα ίδια του τα φτερά για να προκαλέσει εμετό προκειμένου να αποβάλει παράσιτα, κάνει περίεργα γρυλίσματα και επιδίδεται σε χορούς ζευγαρώματος, όπως ο “χορός των ζιζανίων” όπου τα πουλιά προσφέρουν το ένα στο άλλο υδρόβια ζιζάνια και ο “φανταστικός πιγκουίνος” όπου σηκώνονται στήθος με στήθος ενώ περπατούν στο νερό.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...