Το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε ψήφισμα που ζητά άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα – FANTOMAS.GR

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε σήμερα Δευτέρα μια πρόταση ψηφίσματος που ζητά την άμεση κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού, καθώς και την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Οι ΗΠΑ απείχαν από την ψηφοφορία και δεν άσκησαν βέτο. Τα υπόλοιπα 14 μέλη του συμβουλίου υιοθέτησαν το ψήφισμα, το οποίο προτάθηκε από τα 10 εκλεγμένα μέλη του σώματος.

«Ο παλαιστινιακός λαός έχει υποφέρει πολύ. Αυτό το λουτρό αίματος συνεχίζεται για πάρα πολύ καιρό. Είναι υποχρέωσή μας να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό, πριν να είναι πολύ αργά», δήλωσε ο πρέσβης της Αλγερίας στον ΟΗΕ Amar Bendjama στο συμβούλιο μετά την ψηφοφορία.

Σε ανάρτησή του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες έγραψε στο Τwitter: «Το Συμβούλιο Ασφαλείας μόλις ενέκρινε ένα πολυαναμενόμενο ψήφισμα για τη Γάζα, απαιτώντας άμεση κατάπαυση του πυρός και την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων. Αυτό το ψήφισμα πρέπει να εφαρμοστεί. Η αποτυχία θα ήταν ασυγχώρητη».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιάμιν Νετανιάχου δήλωσε νωρίτερα ότι αν οι ΗΠΑ δεν ασκήσουν βέτο στην πρόταση, θα ακυρώσει την αναχώρηση της ισραηλινής αντιπροσωπείας για την Ουάσιγκτον, με επικεφαλής τον υπουργό Ρον Ντερμέρ και τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Τζάτσι Χανέγκμπι.

 

Ο

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...