Το υπ. Υγείας βάζει «πάγο » στην Αγαπηδάκη – Νέα εγκύκλιος για τα αντιγριπικά εμβόλια

Όπισθεν από το υπουργείο υγείας για  την απόφαση για συνταγογραφούμενη χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου , καθώς οι αντιδράσεις από τους φαρμακοποιούς ήταν σφοδρότατες .

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει πως το αντιγριπικό εμβόλιο από αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσει να χορηγείται δωρεάν προς τους έλληνες πολίτες, ενώ μέχρι τότε απαιτείται συνταγογράφηση. Ενώ, αποκλειστικά με συνταγή γιατρού θα χορηγούνται τα δύο νέα ακριβά αντιγριπικά εμβόλια που εντάχθηκαν φέτος για πρώτη φορά στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και τα οποία προορίζονται μόνο για τους άνω των 65 ετών.

Στην ουσία μετακυλεί την απόφαση στον πολίτη, ο οποίος θα επιλέγει με ποιο τύπο εμβολίου θα εμβολιαστεί.

Η αλλαγή ρότας του υπουργείου και της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, κυρίας Ειρήνης Αγαπηδάκη έρχεται ένα 24ωρο μετά την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου.

Στην ουσία η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη καταργούσε την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο αντιγριπικό εμβόλιο μια απόφαση τομή της ίδιας της κυβέρνησης την οποία υπηρετεί.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ζήτησε να μην απαιτείται επίδειξη ιατρικής συνταγής για την χορήγηση του εμβολίου κατά της εποχικής γρίπης από τα φαρμακεία, αλλά να ενεργοποιηθεί ξανά η περσινή διαδικασία, με εμβολιασμό του πολίτη απευθείας στο Φαρμακείο με απλή καταχώρηση του ΑΜΚΑ του, στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών.

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *