Το Kαταδρομικό “Moskva”, είναι αξιόπλοον και φθάνει στη Σεβαστούπολη. Η πυρκαγιά έσβησε, δεν έχει ρήγμα, δεν έχει υποστεί ζημιά ο κύριος πυραυλικός οπλισμός. – FANTOMAS.GR

Το Καταδρομικό “Moskva”, Ναυαρχίδα του Ρωσικού Στόλου, είναι αξιόπλοον και κατευθύνεται στο λιμάνι της Σεβαστούπολης. Υπέστη σοβαρές ζημιές από έκρηξη και πυρκαγιά στα πυρομαχικά του που η Μόσχα ισχυρίζεται ότι ήταν ατυχηματικής μορφής! Έγινε πόλεμος πληροφοριών για το συμβάν. Για μια ακόμη φορά η Δύση “σέρβιρε” το σενάριο Ζελένσκι ότι βυθίζεται καταποντίζεται κλπ. Τώρα ως και το Πεντάγωνο λέει πως το πλοίο είναι αξιόπλοον και φθάνει Σεβαστούπολη. Το μόνο που ναυάγησε για μια ακόμη φορά ήταν η όποια προπαγάνδα..

Επικοινωνιακός πόλεμος, πόλεμος πληροφοριών γύρω από ένα ρωσικό πλοίο στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά.
Το μεγάλο Καταδρομικό “Moskva”, Ναυαρχίδα του Ρωσικού Στόλου, υπέστη σοβαρές ζημιές από έκρηξη που η Μόσχα ισχυρίζεται ότι ήταν ατυχηματικής μορφής, σε αντίθεση με το Κίεβο.

Η έκρηξη ενός αποθέματος πυρομαχικών προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο Καταδρομικό “Moskva”, Ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Μόσχας. Το πλοίο ανέφεραν οι Ρωσικές Κρατικές Υπηρεσίες, «υπέστη σοβαρές ζημιές». Σύμφωνα με τη Μόσχα, η έκρηξη προκλήθηκε από ατυχηματικής μορφής πυρκαγιά. «Λόγω πυρκαγιάς, πυρομαχικά εξερράγησαν στο καταδρομικό “Moskva”. Το πλοίο υπέστη σοβαρές ζημιές», ανέφερε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, χωρίς να διευκρινίσει πού σημειώθηκε η έκρηξη. Τα ρωσικά πρακτορεία ανέφεραν επίσης ότι το πλήρωμα του “Moskva” έχει εκκενωθεί πλήρως και ότι διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί η προέλευση της πυρκαγιάς. «Το Καταδρομικό “Μoskva” διατηρεί την άνωση του» και θα ρυμουλκηθεί, δήλωσε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

 

TASS: Το Καταδρομικό “Moskva’ του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας υπέστη σοβαρές ζημιές ως αποτέλεσμα της έκρηξης πυρομαχικών που προκλήθηκε από πυρκαγιά το πλήρωμα εκκενώθηκε. Αυτό αναφέρθηκε από το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Το Υπουργείο ανέφερε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

RIA Novosti: Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι το Ρωσικό Καταδρομικό “Moskva” πλέει και φθάνει Σεβαστούπολη. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι το πυραυλικό Καταδρομικό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας “Moskva”, στο οποίο ξέσπασε η φωτιά, πλέει και κινείται προς τα ανατολικά. Νωρίτερα, το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το Καταδρομικό παραμένει σε πλεύση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του πρακτορείου, η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο δεν υπάρχει ανοιχτό ρήγμα, δεν έχει υποστεί ζημιά ο κύριος πυραυλικός οπλισμός και λαμβάνονται μέτρα για τη ρυμούλκηση του πλοίου στο λιμάνι της Σεβαστούπολης.

“Γνωρίζουμε ότι το πλοίο διαθέτει ικανότητα πλοήγησης. Νομίζουμε ότι κατευθύνεται ανατολικά”, δήλωσε ο Kirby εκπρόσωπος Πενταγώνου στο MSNBC. “Γνωρίζουμε ότι έγινε έκρηξη στο πλοίο. Με βάση τις εικόνες που έχουμε δει, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η έκρηξη ήταν αρκετά ισχυρή. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς την προκάλεσε”, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Kirby, σύμφωνα με μια εκδοχή, το πλοίο θα μπορούσε να έχει χτυπηθεί από ουκρανικό πύραυλο, αλλά ο Αμερικανικός Στρατός δεν είναι σε θέση να το επιβεβαιώσει λόγω έλλειψης διαθέσιμων στοιχείων. «Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, απλώς δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες», είπε ο Kirby.

Η έκδοση του Κιέβου, ωστόσο, είναι αρκετά διαφορετική. Οι ουκρανικές αρχές υποστήριξαν προηγουμένως ότι το “Moskva” φλέγεται μετά από χτύπημα από πυραύλους. «Οι πύραυλοι “Neptune” που προστατεύουν τη Μαύρη Θάλασσα έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε αυτό το Ρωσικό πλοίο», δήλωσε ο Ουκρανός Κυβερνήτης της περιοχής της Οδησσού (Νότια), Maxime Marchenko. Στο πλοίο επέβαιναν «510 μέλη του πληρώματος» σύμφωνα με αναφορές.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1983 επί ΕΣΣΔ, ως “Slava”, το Καταδρομικό μετονομάστηκε το 1996 επί Ρωσίας πλέον, σε “Moskva”. Εξοπλισμένο με δεκαέξι εκτοξευτές πυραύλων P-1000 Vulcan καθώς και μια ποικιλία αντιυποβρυχιακών και αντιαεροπορικών όπλων. Το δεύτερο εξάμηνο του 2015, το Καταδρομικό ηγήθηκε της μόνιμης ειδικής ομάδας του Ρωσικού Ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα, όπου κάλυψε τη ρωσική αεροπορική βάση Khmeimim στη Συρία με τα συστήματα αεράμυνας του. Στις 22 Ιουλίου 2016, στο Καταδρομικό “Moskva” απονεμήθηκε το παράσημο του Nakhimov.

Το Καταδρομικό “Moskva” έφτασε μόνο του στη Σεβαστούπολη χωρίς βοήθεια από δεύτερο μέρος, οι Ουκρανοί και οι προπαγανδιστές τους δεν ισχυρίστηκαν ότι το πλοίο καταστράφηκε και είχε βυθιστεί; Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε (πιθανώς από δορυφορικές εικόνες) ότι το Καταδρομικό “Moskva” κατάφερε να μεταβεί μόνο του στη Σεβαστούπολη με δική του δύναμη. Επιβεβαίωσαν ωστόσο 1 έκρηξη που έγινε στο πλοίο (όχι 2 όπως ισχυρίστηκαν οι Ουκρανοί). Η έκρηξη αποθήκης πυρομαχικών είναι πολύ πιθανό.

 

Φωτογραφίες του Καταδρομικού “Moskva” που πλέον βρίσκεται στο λιμάνι της Σεβαστούπολης και κοντά στο πασίγνωστο πλέον Snake Island (Νησί του φιδιού), το οποίο ήταν από τα πρώτα σημεία που έπεσε στα χέρια των Ρώσων.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον δορυφόρο Maxar μετά την έκρηξη. Το πλοίο έχει πάρει φωτιά, έχει υποστεί ζημιά και έχουν ανατιναχθεί τα πυρομαχικά. Κάτι άλλες φωτογραφίες που κυκλοφορούν είναι από φωτιά σε άλλα πλοία όμως και και παλιότερης χρονολογίας.

6575AB69 A1CA 406A 8694 ED8AB5E8B2D7

33DA7A98 AF8B 4380 A485 287FB086C593

B8A24938 D148 4C0F 9230 6BACF50A9C9F

Οι ρωσικές πηγές υποστηρίζουν ότι η έκρηξη έγινε εντός του πλοίου κατά την διαδικασία εκτόξευσης πυραύλου. Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν πως οι ίδιοι χτύπησαν το πλοίο με πύραυλο Νέπτουν, μέρος της πρόσφατης στρατιωτικής βοήθειας που έλαβαν από την Μ. Βρετανία.

Εάν ισχύει το δεύτερο και οι Ρώσοι το κρύβουν, σημαίνει ότι δεν θέλουν να αντιπαρατεθούν σε αυτή τη φάση με την Μεγάλη Βρετανία, δηλαδή με το ΝΑΤΟ τουλάχιστον στα φανερά…

Ναυάγησε λοιπόν η όποια Προπαγάνδα..!!!

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *