Το TikTok θα αρχίσει να μοιράζεται τα έσοδα από τις διαφημίσεις με τους δημιουργούς

Μια νέα πηγή εσόδων για τους δημιουργούς περιεχομένου ανακοίνωσε το TikTok. Η εταιρεία σχεδιάζει να αρχίσει να μοιράζεται ένα μερίδιο των εσόδων της με τους κορυφαίους δημιουργούς όταν τα βίντεό τους προβάλλονται μαζί με ορισμένες διαφημίσεις.

Το νέο πρόγραμμα θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο το YouTube πληρώνει τους δημιουργούς και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο σημαντικές πληρωμές από την πλατφόρμα, η οποία δεν έχει προσφέρει ακόμη έναν ουσιαστικό τρόπο για να κερδίζουν χρήματα οι δημιουργοί περιεχομένου.

Το νέο πρόγραμμα ονομάζεται «TikTok Pulse» και θα επιτρέπει σε εταιρείες να προβάλλουν τις διαφημίσεις τους μαζί με τα κορυφαία βίντεο της πλατφόρμας. Στην πρώτη φάση του προγράμματος θα συμμετέχουν μόνο οι δημιουργοί που έχουν τουλάχιστον 100.000 ακόλουθους, δήλωσε η εταιρεία.

«Θα αρχίσουμε να διερευνούμε το πρώτο μας πρόγραμμα διαμοιρασμού διαφημιστικών εσόδων με δημιουργούς, δημόσια πρόσωπα και εκδότες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, θυγατρική της κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας ByteDance.

(TikTok)

Η γενική διευθύντρια της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική, Σάντι Χόκινς, δήλωσε στον ιστότοπο «The Verge» ότι το Pulse θα κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούνιο και ότι οι εγκεκριμένοι δημιουργοί θα λαμβάνουν το 50% των διαφημιστικών εσόδων.

Όπως αναφέρει το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP, το 2021, τα έσοδα της TikTok ανήλθαν στα 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό είναι υπερδιπλάσιο από τα έσοδα του προηγούμενου έτους, αλλά παραμένει περίπου στα ίδια επίπεδα με την Snapchat, η οποία έχει περίπου 300 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες.

Άλλες μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το YouTube, το Instagram και το Snapchat, έχουν ήδη εφαρμόσει παρόμοια συστήματα.

ΠΗΓΗ: AFP

 

 

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.