Υπουργός της Κυβέρνησης Νετανιάχου απείλησε τη Γάζα με τη χρήση πυρηνικών – FANTOMAS.GR

Εσωκομματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει στην Κυβέρνηση Νετανιάχου, έπειτα από την απειλή Υπουργού ότι η χρήση πυρηνικής βόμβας στη Λωρίδα της Γάζας, είναι μέσα στις επιλογές του Ισραήλ!

Ο Ισραηλινός Υπουργός Amihai Eliyahu δήλωσε συγκεκριμένα ότι «η χρήση ατομικού όπλου στη Γάζα είναι «μία από τις πιθανές επιλογές»

Άμεση ήταν η αντίδραση του Πρωθυπουργού Νετανιάχου, ο οποίος αποδοκίμασε την παρέμβαση του Υπουργού του και ξεκαθάρισε ότι «ο ισχυρισμός για χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο στη Γάζα, είναι απολύτως εκτός πραγματικότητας»!

Η παρέμβαση αυτή του Υπουργού, ξύπνησε τα «φαντάσματα» του Γιομ Κιπούρ, όταν το Ισραήλ απείλησε μέσω των ΗΠΑ τις Αραβικές χώρες, ότι θα βομβαρδίσει τις Αραβικές πρωτεύουσες, εάν δεν σταματούσε η προέλαση των «εχθρών του Ισραήλ».

Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ είναι η μοναδική δύναμη στη Μέση Ανατολή που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, αν και οι πληροφορίες για τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ισραηλινός υπουργός Αμιχάι Ελιγιάχου: «Ο Στρατός έχει την επιλογή να ρίξει ατομική βόμβα στη Λωρίδα της Γάζας»!

Πιο αναλυτικά, Ο Ισραηλινός υπουργός Υποθέσεων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιερουσαλήμ, Αμιχάι Ελιγιάχου, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, προχώρησε σε μία πολύ ανησυχητική δήλωση, λέγοντας ότι ο Στρατός της χώρας «έχει την επιλογή να ρίξει ατομική βόμβα» στη Λωρίδα της Γάζας.

Η δήλωση αυτή από μόνη της είναι ανησυχητική, καθώς το Ισραήλ μπορεί να μην παραδέχτηκε ποτέ επισήμως ότι διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, αλλά άπαντες γνωρίζουν ότι αυτή είναι η πραγματικότητα.

Μάλιστα το ισραηλινό δόγμα αποδέχεται την χρήση του πυρηνικού οπλοστασίου στην περίπτωση που κινδυνέψει ύπαρξη του εβραϊκού κράτους.

Το Ισραήλ λόγω της μικρής του έκτασης δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε μία μάχη καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σημάνει την κατάλυση του ως χώρας.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προχώρησε στην ανάπτυξη, κατασκευή και απόκτηση πυρηνικών όπλων.

Να σημειωθεί πως ο Αμιχάι Ελιγιάχου δεν συμμετέχει στο Πολεμικό Συμβούλιο, στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Ισραήλ και πως το χαρτοφυλάκιό του δεν αφορά άμεσες κυβερνητικές αποφάσεις της Κνεσέτ, ενώ ο ίδιος έχει παραιτηθεί από το αξίωμά του ως Βουλευτής.

Ωστόσο, οι δηλώσεις του προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση και ακόμα και ο Μ. Νετανιάχου τόνισε ότι ο  Υπουργός είναι «εκτός πραγματικότητας» και τον απέκλεισε επ’ αόριστον από όλες τις μελλοντικές κυβερνητικές συσκέψεις.

 

Παράλληλα, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «φρικιαστικό και τρελό σχόλιο από έναν ανεύθυνο Υπουργό» και ότι «ο Νετανιάχου πρέπει να τον απολύσει σήμερα το πρωί κιόλας».

 

 

Οι δηλώσεις περί ατομικής βόμβας δεν ήταν οι μοναδικές που προκάλεσαν αίσθηση, καθώς ο Αμιχάι Ελιγιάχου συνέχισε το λέγοντας ότι «η Γάζα δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης» και οποιαδήποτε πιθανότητα σύστασης ενός κράτους με την παλαιστινιακή σημαία «δεν θα έπρεπε να έχει κανένα δικαίωμα σε αυτή τη Γη».

Ερωτηθείς για την τύχη των Παλαιστινίων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας, ο Αμιχάι Ελιγιάχου δήλωσε ότι «μπορούν να πάνε να ζήσουν στην Ιρλανδία ή στις ερήμους αν θέλουν. Τα τέρατα της Γάζας θα πρέπει να βρουν μια λύση μόνοι τους».

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...