Φενεός – Λίμνη Δόξα: Το αλπικό σκηνικό στην Κορινθία που αφήνει με το στόμα ανοιχτό

Ο Φενεός και η λίμνη Δόξα στην Κορινθία αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά σκηνικά που θα αντικρίσει ο επισκέπτης του νομού, με το τοπίο ολόγυρά του να μην έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα διάσημα και πολυφωτογραφημένα σημεία των Άλπεων.

Σε αρκετά κοντινή απόσταση από την Αττική, λοιπόν, η λίμνη Δόξα αποτελεί ιδανική επιλογή ακόμη και για μια ημερήσια εκδρομή, στην καρδιά της φύσης, εκεί όπου το πράσινο και το άπλετο οξυγόνο είναι και οι μοναδικοί πρωταγωνιστές.

Λίμνη Δόξα: Το αλπικό σκηνικό στην Κορινθία που αφήνει με το στόμα ανοιχτό

Στα 1.000 μέτρα υψόμετρο, στο χωριό Φενεός Κορινθίας, βρίσκεται η λίμνη Δόξα, μια από τις ωραιότερες της Πελοποννήσου. Το τοπίο είναι ξεχωριστής ομορφιάς, με το μεγάλο οροπέδιο ανάμεσα στη Ζήρεια και τον Χελμό και τα εννέα χωριά γύρω από το σημείο της λίμνης. Μέσα σε δύο ώρες από την Αθήνα (168 χλμ.), ένας τόπος με καταπράσινα βουνά, γάργαρα νερά και πετρόχτιστα χωριά εμφανίζεται ως δια μαγείας, γοητεύοντας τους πάντες.

Ποιος είπε ότι η Ελβετία είναι μακριά από την Πάτρα; - Ο Φενεός μας "φέρνει" κοντά της (pics+video) | Patras Events

Πυκνά δάση κοσμούν τα βουνά γύρω από αυτήν, ενώ η φύση χαρίζει απλόχερα τα καλύτερα της χρώματα, προσθέτοντας μικρές πινελιές σε αυτό το μωσαϊκό εικόνων. Πάνω σε μια στενή λωρίδα γης, μέσα στην τεχνητή λίμνη, που η κατασκευή της ολοκληρώθηκε τη δεκαετία του 1990, βρίσκεται το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Φανούριου. Μάλιστα, λέγεται ότι στο βυθό της βρίσκεται το παλιό εικονοστάσι του Αγίου Γεωργίου, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τολμούν μια βουτά στα νερά της σε αναζήτησή του.

Λίμνη Δόξα, Φενεός, Γκούρα | Views of Greece

Οι φυσιολάτρες θα απολαύσουν δραστηριότητες γύρω από τη λίμνη, όπως ποδηλασία και πεζοπορία, ενώ σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου μπορεί να επισκεφθεί κανείς το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού του 15ου αιώνα μέσα στην πανέμορφη φύση και με θέα στη λίμνη.

Οροπέδιο Φενεού: Τόπος διαφυγής | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αξίζει, επίσης, να επισκεφθεί κανείς τα ερείπια της Μονής Ζαρακά, λίγο έξω από το χωριό της Στυμφαλίας και τα κοντινά χωριά Γκούρα, Φενεός, Καλύβια (Αρχαία Φενεός), Στενό και Πανόραμα.

Φενεός - freshfarm

Αντικατοπτρισμοί της φύσης στη λίμνη Δόξα

Μικρό εκκλησάκι μέσα στη λίμνη Δόξα

Φθινοπωρινό τοπίο στη λίμνη Δόξα

Ονειρικό τοπίο στη λίμνη Δόξα

Πλούσια ελατοδάση γύρω από τη λίμνη Δόξα

Αλπικό σκηνικό στη λίμνη Δόξα

Η λίμνη Δόξα από ψηλά

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.