Φεύγουν κι αυτές από τον ΣΥΡΙΖΑ – FANTOMAS.GR

Την αποχώρηση τους από το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία γνωστοποίησαν σήμερα δυο στελέχη με πολύ μακρά πορεία στο Φεμινιστικό κίνημα εντός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δηλώνοντας τη θλίψη τους για τα όσα τεκταίνονται το τελευταίο διάστημα.

Πρόκειται για τις Μαρία Γκασούκα, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τη  Φωτεινή Σιάνου, πρ. Μέλος του Προεδρείου και Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, αμφότερες μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Όπως επισημαίνουν στη δήλωση αποχώρησής τους, «αποχωρούμε όχι από το κόμμα που-παρά τις όποιες αδυναμίες- έφερε την αριστερά στην κυβέρνηση και έβγαλε τη χώρα μας από τα μνημόνια, αλλά από το πολιτικό σχήμα στο οποίο ραγδαία μετεξελίχθηκε τον τελευταίο καιρό, στο πλαίσιο του οποίου η γελοιότητα συναντάει τον μεσσιανισμό και το οποίο διαγράφει την αριστερή κουλτούρα και ασεβεί προς την ιστορία της Αριστεράς», καταλήγοντας πως «πως παραμένουμε αταλάντευτα στη δική μας ανθρωποκεντρική, δημοκρατική, πλουραλιστική, οικολογική και φεμινιστική Αριστερά».

Αποχωρούν και οι φεμινίστριες από τον ΣΥΡΙΖΑ: Η γελοιότητα συναντάει τον... | Πολιτική Ειδήσεις

Η τ. Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, Φωτεινή Σιάνου

 

syrizaaa H Μαρία Γκασούκα, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

Αναλυτικά, η δήλωση: 

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
 
Με πραγματική θλίψη, αλλά και με πλήρη αριστερή, πολιτική συνείδηση, γνωστοποιούμε την αποχώρησή μας από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ., το κόμμα το οποίο υπηρετήσαμε με συνέπεια και αυταπάρνηση ακόμα και σε συνθήκες δύσκολες. Η πραγματικότητα ωστόσο είναι πως αποχωρούμε όχι από το κόμμα που-παρά τις όποιες αδυναμίες- έφερε την αριστερά στην κυβέρνηση και έβγαλε τη χώρα μας από τα μνημόνια, αλλά από το πολιτικό σχήμα στο οποίο ραγδαία μετεξελίχθηκε τον τελευταίο καιρό, στο πλαίσιο του οποίου η γελοιότητα συναντάει τον μεσσιανισμό και το οποίο διαγράφει την αριστερή κουλτούρα και ασεβεί προς την ιστορία της Αριστεράς και τις παραδόσεις της διαιρώντας τη σε «πατριωτική» (που αυτοδιορίσθηκε να εκφράζει η υπό τον κ. Κασσελάκη κυρίαρχη σήμερα ομάδα) και «μη πατριωτική». 

Το σχήμα που μας κατασυκοφαντεί ως «αριστερά του πουμαρό», «καμαρίλα», «κομματίλα», «εσωτερικό εχθρό», «5η φάλαγγα».

Αποχωρούμε από τη συγκεκριμένη «κατασκευή», δηλώνουμε όμως πως παραμένουμε αταλάντευτα στη δική μας ανθρωποκεντρική, δημοκρατική, πλουραλιστική, οικολογική και φεμινιστική Αριστερά, συμμετέχουμε στους αγώνες της, που είναι πολλοί και δύσκολοι, με στόχο τον σοσιαλισμό του εικοστού πρώτου αιώνα, συνεχίζοντας ταυτόχρονα τον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη ισότητα μέσα από τις γραμμές του ελληνικού, και όχι μόνο, φεμινιστικού και γυναικείου κινήματος.
 
Μαρία Γκασούκα, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πρ. Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ
Φωτεινή Σιάνου, Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., πρ. Μέλος του Προεδρείου και Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, πρ. Εθνική εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα των Γυναικών.

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...