Φορολογικές και γραφειοκρατικές διευκολύνσεις για την προσέλκυση επενδύσεων στο ν/σ του υπ. Ανάπτυξης

Ενέσεις ρευστότητας και άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων προβλέπει το σχέδιο νόμου για τις στρατηγικές επενδύσεις.

Όσοι επενδύσουν σημαντικά κεφάλαια που θα υπερβαίνουν κατά περίπτωση τα 20 ή 75 εκατ. ευρώ, θα απολαμβάνουν προνόμια όπως η εφαρμογή σταθερού φορολογικού συντελεστή για 12 χρόνια και η δυνατότητα, είτε να απαλλαγούν από τον φόρο εισοδήματος για τα επόμενα 3 – 15 χρόνια με ταυτόχρονη δημιουργία ισόποσου αποθεματικού, είτε να κάνουν απόσβεση των παγίων σε ποσοστό προσαυξημένο έως και 100%.

Παράλληλα, προβλέπονται ταχύτερες διαδικασίες αδειοδότησης, καθώς εντός 45 ημερών θα εκδίδονται οι χωροταξικές άδειες και οι εγκρίσεις για την εγκατάσταση και τη λειτουργία της επένδυσης.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα επιχορήγησης δαπανών έως και 5 εκατ. ευρώ για πρόσληψη εργαζομένων σε μειονεκτική θέση και ατόμων με αναπηρία.

Τέλος, για έργα έρευνας και ανάπτυξης, προβλέπονται ενισχύσεις έως και 20 εκατ. ευρώ για βιομηχανική έρευνα, έως και 15 εκατ. ευρώ για πειραματική ανάπτυξη και έως 7,5 εκατ. ευρώ για μελέτες σκοπιμότητας και προετοιμασίας ερευνητικών δραστηριοτήτων.

Επιδοτείται ακόμα η χρηματοδοτική μίσθωση για την απόκτηση μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού.

Το σχέδιο νόμου θα παραμείνει σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *