Ανδρέας Βορρυλας – Χιλιάδες μάνες, σύζυγοι και παιδιά ανησυχούν για τους ναυτικούς μας στην Ερυθρά Θάλασσα

 

Στην ανάγκη της συμμετοχής της Ελλάδας στη διεθνή ναυτική δύναμη ασφαλείας στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρθηκε με δήλωσή του στο Sportime ο βουλευτής του Β2 Τομέα Αθηνών της ΝΙΚΗΣ, Ανδρέας Βορύλλας.

Ο Ανδρέας Βορύλλας τόνισε πως «από τη στιγμή που η διεθνής και η ελληνική διπλωματία έχουν αποτύχει, η μεν πρώτη να επιφέρει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή», δέσμια όπως είπε των «συμφερόντων Ανατολής και Δύσης» και η δεύτερη να «αρθρώσει ανεξάρτητο και ηχηρό λόγο, ως ισχυρή δύναμη στην περιοχή», είμαστε υποχρεωμένοι «να συμμετάσχουμε στην πολυεθνική δύναμη για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, δυστυχώς αφαιρώντας μία φρεγάτα από τον πολεμικό στόλο μας και από την εκπλήρωση της αποστολής της για την προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας».

«Ο ελληνόκτητος εμπορικός στόλος, πρώτος σε όλον τον κόσμο και οι χιλιάδες Έλληνες ναυτικοί χρειάζονται ασφάλεια και πρέπει να τους την παρέχουμε ακόμα και σε εκείνη την περιοχή», συμπλήρωσε. Γιατί, όπως υπογράμμισε, «χιλιάδες μάνες, σύζυγοι και τέκνα των ναυτικών μας επιβάλλεται να νιώθουν τη σιγουριά ότι οι άνθρωποί τους προστατεύονται».

«Αυτή την προστασία μόνο το πολεμικό ναυτικό μας μπορεί να την εξασφαλίσει», σημείωσε.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Βορύλλας διερωτήθηκε αν θα έπρεπε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών «να προχωρήσει την ναυπήγηση μίας ακόμη φρεγάτας, στη θέση αυτή που έκοψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ως ελάχιστη ανταμοιβή προς την πατρίδα και όλους τους Έλληνες, που όπου και όποτε χρειαστεί είναι παρόντες».

ΠΗΓΗ

https://www.sportime.gr/extratime/koinonia/andreas-vorillas-chiliades-manes-sizigi-ke-pedia-anisichoun-gia-tous-naftikous-mas-stin-erithra-thalassa-na-nafpigisoume-grigora-ke-alli-fregata/

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...