Χρ. Λινός και Αντ. Ελευθεριάνος στο Πρωτοδικείο Αθηνών, Δημ. Οικονόμου, Μαρία Γκανέ στο Εφετείο Αθηνών – FANTOMAS.GR

Νέες διοικήσεις, ως απόρροια του κεκτημένου του αυτοδιοίκητου, έχουν από προχθές το βράδυ τα μεγάλα Δικαστήρια της χώρας. Οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς ψήφισαν τους συναδέλφους τους που θα έχουν τα ηνία της διοίκησης σε μια διαδικασία χωρίς προβλήματα.

Επαναλειτουργία δικαστηρίων | Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

Διοικήσεις Δικαστηρίων: Συγκεκριμένα

Νέος προϊστάμενος του Εφετείου Αθηνών εξελέγη ο Πρόεδρος Εφετών Δημήτρης Οικονόμου επικρατώντας του Αθανάσιου Δαβέττα. Μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης εξελέγησαν οι Εφέτες

Παπαδημητροπούλου και Μπετσικώκου. Ο κ. Οικονόμου αναλαμβάνει μετά τη λήξη της θητείας της Τριανταφύλλης Δρακοπούλου.

Προϊσταμένη στην Εισαγγελία Εφετών εξελέγη εκ νέου η Εισαγγελέας Εφετών Μαρία Γκανέ, επικρατώντας με 68 ψήφους του Εισαγγελέα Εφετών Κων/νου Τζαβέλα που πήρε 24 ψήφους. Η κα Γκανέ είχε εξαιρετική συνεργασία με τους συναδέλφους της και άλλωστε έχει μακρά εμπειρία στην Δικαιοσύνη.

Κλειστά τα δικαστήρια την Τρίτη στις επτά Περιφέρειες που έπληξε η κακοκαιρία

Νέος προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών εξελέγη ο Χριστόφορος Λινός, ένας Δικαστής με κύρος και οξυδέρκεια. Είναι γιος του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημ. Λινού και έχει διακριθεί στα χρόνια που υπηρετεί την Δικαιοσύνη. Ο κ. Λινός διαδέχεται την Σοφία Φούρλαρη, που διοίκησε την τελευταία διετία το Δικαστήριο και επικράτησε των Σωτήρη Τσουβαλά και Γλυκερίας Ιωαννίδου. Μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης εξελέγησαν οι Νικόλαος Nτόβας και Νίκη Ρεβύθη.

-Νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών εξελέγη πανηγυρικά ο Εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος με 100 ψήφους έναντι 5 της συναδέλφου του Αικατερίνης Τσιρώνη.

Ο νέος προϊστάμενος είχε διατελέσει επί χρόνια στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ μέχρι σήμερα είναι επικεφαλής στην υπηρεσία ποινικής δίωξης της μεγαλύτερης Εισαγγελίας της χώρας. Θα διαδεχτεί την Εισαγγελέα Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, που κατέγραψε για εξαιρετικά επιτυχημένη διετία στην διεύθυνση της Εισαγγελίας.

Οι νέες διοικήσεις θα αναλάβουν τα καθήκοντα τους την 1η Οκτωβρίου.

Στη Θεσσαλονίκη εξελέγησαν νέες διοικήσεις των Δικαστηρίων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο (17 Σεπτεμβρίου 2022). Εξελέγησαν οι Πρόεδροι των Τριμελών Συμβουλίων Διευθύνσεων του Εφετείου, του Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Οι επικεφαλής και τα μέλη των συμβουλίων διεύθυνσης των Δικαστηρίων θα αναλάβουν υπηρεσία από την 1η Οκτωβρίου.

ΕΣΤΙΑ: "Απεργία" στο ειδικό δικαστήριο -Τι συμβαίνει με Παππά και Παπαγγελόπουλο - Aftodioikisi.gr

Νέες διοικήσεις Δικαστηρίων: Ποιοι εξελέγησαν στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το grtimes.gr, με 55 ψήφους εξελέγη η Πρόεδρος Εφετών Σοφία Μαντζακίδου στη θέση της Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου, ενώ αναπληρώτρια αναδείχτηκε η Αναστασία Κυριαζή η οποία συγκέντρωσε 8 ψήφους. Μέλη του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου εξελέγησαν οι Πρόεδροι Νικόλαος Βώκας και Μαρία Τσιρωνίδου, με 58 και 47 ψήφους αντίστοιχα.

Στο πρώτο βαθμό της Δικαιοσύνης, με 49 ψήφους εξελέγη πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης ο Πέτρος Αλικάκος. Ως μέλη του ίδιου συμβουλίου εξελέγησαν οι Πρωτοδίκες Ιωάννης Αγγελόπουλος και Δέσποινα Σκαρλάτου, με 89 και 85 ψήφους αντίστοιχα.

Αλλάζουν 5 δικαστές στο Ειδικό Δικαστήριο για τον Ν. Παππά: Νέα κλήρωση από...

Ποιος διαδέχεται τον Π. Παναγιωτόπουλο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ως προϊστάμενος εξελέγη ο Εισαγγελέας Δημήτρης Σμυρνής, με 19 ψήφους ενώ η Εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα έλαβε 15 ψήφους. Ο κ. Σμυρνής αναλαμβάνει υπηρεσία στη θέση του απερχόμενου προϊστάμενου της Εισαγγελίας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου.

Η Ειρηνοδίκης Ευδοκία Σελησίου, με 40 ψήφους, εξελέγη Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Ειρηνοδικείου ενώ ως αναπληρώτρια εξελέγη η Ειρηνοδίκης Ευαγγελία Μαυρίδου- Καπουρτζούδη. Η κάλπη ανέδειξε ως μέλη του ίδιου Συμβουλίου τους Ειρηνοδίκες Τριανταφυλλιά Μπακαλοπούλου και Δήμητρα Κόμναρη, με 41 και 39 ψήφους αντίστοιχα.

Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Εφετείο Θεσσαλονίκης εξελέγη η Σαπφώ Στάθη με 22 ψήφους. Ως μέλη του Συμβουλίου εξελέγησαν ο Εμμανουήλ Μιχελακάκης και η Μαρία Έλληνα, με 23 και 22 ψήφους αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

 

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.